Δευτέρα, Απριλίου 22, 2024

Καταχειροκροτήθηκαν οι «Θεστιείς« στο 5ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Βέροιας

>

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου διεξήχθη στο Σ/Κ 20 & 21 Απριλίου 2024 το 5ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Βέροιας , που διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας, σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας, την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και την ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν περισσότερα από 600 παιδιά 6-15 ετών από επιλεγμένους αξιόλογους πολιτιστικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα. Παράλληλα με το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο μία σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με θέμα την παράδοση.

Αναγνωρίζεται ως ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας, που προάγει τη διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με τη προσφορά ευκαιριών δημιουργικής έκφρασης στα παιδιά, που αποτελούν τους αυριανούς συνεχιστές της παράδοσης.

Την Αιτωλοακαρνανία εκπροσώπησε ο Πολιτιστικός Όμιλος Καινούργιου «Οι Θεστιείς» ,μέλη του οποίου συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του Σαββάτου με χοροδιδάσκαλο τον Φάνη Τσιάμη,κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα και αποσπώντας θετικές κριτικές.


Τα κορίτσια συμμετείχαν με τις φορεσιές Δεσφίνα και τα Αγόρια με Φουστανέλα.

Οι χοροί που παρουσίασαν ήταν:

1) Μαραίνομαι ο καημένος,

2) Δυόσμος,

3) Βασιλικός – Γιούλα, Μαυριδερούλα, Γαϊτανάκι Θέρμου,

υπό την συνοδεία μουσικού σχήματος του Φεστιβάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!