Κυριακή, Απριλίου 21, 2024

Ο Φώτης Ζησιμόπουλος πρώτος στον Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»

>

Στον… ρυθμό του 18ου

Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» κινήθηκε σήμερα η Θεσσαλονίκη.

Με δεκάδες εκατοντάδες θεατές, σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες και τις απαιτούμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (σ.σ. κλειστοί κεντρικοί δρόμοι της πόλης από τα ξημερώματα), άρχισε η διοργάνωση που αφορά την κεντρική διαδρομή των 42.195 μέτρων, με αφετηρία την Πέλλα και τερματισμό την παραλία της Θεσσαλονίκης στο ύψος της πλατείας του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τους παράλληλους δρόμους Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 10χλμ. (αφετηρία Δημ. Στάδιο Αμπελοκήπων-Μενεμένης), 5χλμ. (αφετηρία Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης) και τα 1000 μέτρα μαθητών (αφετηρία Πλατεία Αριστοτέλους).

Σημείο τερματισμού και για τους παράλληλους δρόμους ήταν η παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος της πλατείας του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Περισσότεροι από 17.000 δρομείς συμμετείχαν στους αγώνες, από 71 χώρες, 2.000 εκ των οποίων αφορούν τη διαδρομή Πέλλας-Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης, επιπλέον, διεξήχθη φέτος, το πανελλήνιο πρωτάθλημα Δρόμου ΑμεΑ από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ).

Νικητής του Μαραθωνίου, με χρόνο ρεκόρ για τον αγώνα, 02:23:40, αναδείχτηκε ο 42χρονος Αγρινιώτης υπερμαραθωνοδρόμος, αστυνομικός στο επάγγελμα, Φώτης Ζησιμόπουλος.

πηγή:neaait.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά δεν θα δημοσιεύονται!