ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Μήνυμα του εφημέριου Ι.Ν Αγίου Δημητρίου Καινουργίου π.Απόστολου Μπλέτσα


Του π.Απόστολου Μπλέτσα 
Ο γολγοθάς αποτελεί πανανθρώπινο μονοπάτι θυσίας αγάπης και ανάστασης. Κάθε χρόνο σπεύδουμε με διάφορα έθιμα της Μ. εβδομάδας να εκφράσουμε την πίστη και τον πόνο μας για το δράμα του Θεανθρώπου. Κατόπιν γιορτάζουμε το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως του φροντίζοντας να μην λείψει τίποτε από το πασχαλινό τραπέζι μας.

Άραγε όμως γιορτάζοντας με αυτό τον τρόπο τις Άγιες τούτες ημέρες βρισκόμαστε μέσα στην αλήθεια, την αρμονία και το πνεύμα του Θεανθρώπου; Η περισυλλογή μας κατά την διάρκεια της Μ. εβδομάδας είναι βαθιά συνειδητή και ουσιαστική; ή είναι μια ξερή εκπλήρωση ορισμένων εθίμων που χάνουν το νόημα τους εφόσον δεν τα συνοδεύει μια αληθινή πνευματικότητα;

Αν θέλουμε να είμαστε πραγματικοί χριστιανοί οφείλουμε να ομολογήσουμε την ενοχή μας. Κάθε φορά που ακούμε για πολέμους, σκοτωμούς, βασανισμούς, πεινασμένα και κακοποιημένα παιδιά και δεν ενδιαφερόμαστε για όλα αυτά ξανασταυρώνουμε τον Χριστό.

Ακούμε στους ναούς ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΡΕΜΑΤΑΙ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ δίχως να ρωτάμε μέσα μας ποιος; πότε; γιατί; μόνο τότε; Άραγε σήμερα τι γίνεται; Ποιοι, που, πότε και πώς σταυρώνουν σήμερα τον Χριστό; το σκεφτήκαμε ποτέ; Ποιος είναι ο Πιλάτος ποιοι είναι οι Φαρισαίοι και ποια είναι η σπείρα σήμερα;

Ο εσταυρωμένος αγωνιστής της ελευθερίας και της δικαιοσύνης είναι διωγμένος, βασανισμένος, ορφανός, πεινασμένος, απροστάτευτος από την αγάπη των δήθεν ισχυρών της γης. Το να γιορτάζουμε την ανάστασή του κι εμείς να είμαστε “νεκροί” είναι προσβολή και δεν έχει καμιά αξία. Αληθινή ανάσταση Χριστού γιορτάζουμε μόνο με την δική μας ανάσταση και γιορτάζουμε την δική μας ανάσταση όταν:

1) Ενδιαφερόμαστε για την ανάγκη και τον πόνο των άλλων.

2) Αγωνιζόμαστε για να σταματήσει η αδικία, η πείνα και ο πόλεμος.

3) Επισκεπτόμαστε και φροντίζουμε αρρώστους, φυλακισμένους και φτωχούς.

4) Προσφέρουμε ό,τι μπορούμε για τον Χριστό ο όποιος ταύτισε τον εαυτό του με τους αναγκεμένους και ανέβηκε στον σταυρό.

5) Συγχωρούμε αυτούς που μας πίκραναν.

6) Νιώθουμε τον άλλον αδελφό μας.

7) Καταργούμε κάθε διάκριση.

8) Ανοίγουμε τα σπίτια μας σε όλους.

Τα μεγάλα μηνύματα του γολγοθά της σταύρωσης και της ανάστασης είναι η ελευθερία η θυσία η παρρησία και το φως. Αυτός που γνωρίζει το φως δεν φοβάται τον θάνατο. Αληθινή ανάσταση Χριστού ποθούμε κατά βάθος όλοι μας. Κι είναι κάτι που μπορούμε να πετύχουμε. Τα κλειδιά της επιτυχίας είναι η αλήθεια και η ελευθερία. Όπου υπάρχει ένα θέλω υπάρχει ένας δρόμος…!!!

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια