Εκδρομή στον Όσιο Αρσένιο τον Καππαδόκη και στην Ορμύλια από τον ΜΕΣ Καστανιάς « Ο ΣΤΙΝΟΣ »

0 846

Μονοήμερη εκδρομή στον στον Όσιο Αρσένιο τον Καππαδόκη και στην  Ορμύλια διοργανώνει ο Μορφωτικός και Ευεργετικός Σύλλογος Καστανιάς “Ο ΣΤΙΝΟΣ” το Σάββατο 6 Ιουλίου.

Τιμή Εισιτηρίου: 20 Ευρώ

Αναχώρηση στις

  • 06:00 από Καστανιά ,
  • Καλαμπάκα 06:30 (σταθμό ΟΣΕ) 
  • και Τρίκαλα 06:50 (Αγ. Νεκτάριος)

Το πρόγραμμα της εκδρομής:

Ξεκινάμε την εκδρομή μας και αφού κάνουμε μια ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεμούδιασμα περνάμε από τον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης για να καταλήξουμε στo Βατοπεδι όπου και βρίσκεται το Ιερό Ησυχαστήριο του Οσίου Αρσενίου Καππαδόκου. Το Μοναστήρι ιδρύθηκε το 1986 και τα εγκαίνιά του έγιναν από το Μητροπολίτη Κασσανδρείας. Συστάθηκε με την προτροπή και την ευχή του Μακαριότατου Γέροντα Παϊσίου.

Ο Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης, υπήρξε ανάδοχος του Αγίου Παϊσίου. Αναδείχθηκε ως μία από τις αγιότατες μορφές της Ορθοδοξίας των τελευταίων αιώνων. Ο Όσιος Αρσένιος κοιμήθηκε το 1924 στην Κέρκυρα μετά την Ανταλλαγή πληθυσμών.

Το Καθολικό είναι ναός βυζαντινού ρυθμού με τρούλο. Πανηγυρίζει στις 10 Νοεμβρίου στη μνήμη του Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη και την 1 Οκτωβρίου της Αγίας Σκέπης, σύμφωνα με τη Βυζαντινή παράδοση. Σήμερα αριθμεί 18 μοναχούς, με Καθηγούμενο τον π. Θεόκλητο Μπόλκα. Γνωστές είναι επίσης σε όλη την Ελλάδα οι ομιλίες του μοναχού της μονής π. Αρσένιου Βλιαγκόφτη.

Από εκεί παίρνουμε  τον δρόμο για την  Ορμύλια για να επισκεφτούμε το μοναστήρι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου,  1,5 χιλιόμετρο βορειοανατολικά του Βατοπεδίου και 4 χιλιόμετρα από την Ορμύλια, είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και με οικουμενική ακτινοβολία, φιλοξενώντας 130 άτομα, εκ των οποίων 110 μοναχές και 20 ιερείς, δόκιμες μοναχές, εργάτες και διοικητικά στελέχη. Είναι ένα από τα πολλά μετόχια του Αγίου Όρους στην περιοχή της Ορμύλιας. Είχε την έκταση του σημερινού χωριού Βατοπεδίου, το οποίο μετά την απαλλοτρίωση του 1924 δόθηκε στους πρόσφυγες όπου και κτίστηκε το ομώνυμο χωριό.  Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και προσκύνημα στην μονή.

Με το πέρας της επισκέψεως μας στην Μονή θα κατευθυνθούμε παραλιακά στο παραλιακό χωριό Γερακινή όπου και θα έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο για μεσημεριανό καθώς και για μπάνιο.

Παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση επιστρέφουμε αργά το βράδυ.

Τηλ. Για κρατήσεις:

Ματίνα : 6972033646
Ιωάννα : 6981190578

Για το Δ.Σ. του Μ.Ε.Σ. Καστανιάς “Ο Στίνος”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr