Στιγμιότυπα από την επίσκεψη μαθητών από την Καλαμπάκα στο Schwabach

0 1.371

Η αποστολή των μαθητών από την Καλαμπάκα αφίχθη στο Schwabach και φιλοξενήθηκε το πρώτο βράδυ στην οικία Κατσικά-Μπούση στο Rohr.

Κατόπιν, οδηγήθηκαν στον πολυχώρο υποδοχής των αποστολών στο Schwabach, στο Αktivspielplatz, το οποίο αποτελεί σύμπλεγμα κατασκήνωσης, κέντρου δραστηριοτήτων για τη νεολαία και εντευκτηρίου.

Εκεί τα υποδέχτηκαν οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης, ο κ. Florian Weber, παιδαγωγός-μουσικολόγος και η κ. Julia Partes, κοινωνική λειτουργός.

Και οι δύο υπεύθυνοι είναι παλαιοί γνώριμοι των παιδιών, καθώς στην αποστολή του 2017, ο κ.Weber παρέδιδε μαθήματα μουσικής στα παιδιά, ενώ η κ. Partes συντόνιζε όλο το φάσμα των δράσεων.

Ο κ. Weber επιμελήθηκε το πρόγραμμα της περιήγησης των παιδιών στο κέντρο του Schwabach και στη συνέχεια αυτά επιδόθηκαν στο Αktivspielplatz σε δραστηριότητες, όπως αναρρίχηση σε πίστα, χορό, τραγούδι και μαγειρική.

Καθώς η ελληνική αποστολή έφτασε πρώτη σε σχέση με τη γαλλική από το Sables-d’Olonne και την τουρκική από τo Kemer, πήγε, με δική της πρωτοβουλία, στο αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης, για να υποδεχθεί την τουρκική αποστολή, με την οποία τη συνδέουν δεσμοί φιλίας από το 2017.

Το βράδυ, η διανυκτέρευση πραγματοποιήθηκε στο Αktivspielplatz σε σκηνές και τα παιδιά απέδειξαν ότι, παρά το βροχερό και κρύο καιρό, μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Την επόμενη ημέρα οι δύο αποστολές ταξίδεψαν στο Edelweißhütte, ένα κατασκηνωτικό προορισμό, όπου θα περιμένουν τη γαλλική αποστολή από το Sables-d’Olonne, ώστε να ξεκινήσουν οι συλλογικές δράσεις.

Οι συνοδοί τους, η Δρ. Αθηνά Παντούλα και η κ. Betul Cavdaroglu, καθηγήτριες φιλόλογοι, οι οποίες γνωρίζονται από το 2017, παρέμειναν στο Schwabach, περιηγήθηκαν την πόλη με την υπεύθυνη παιδαγωγό του Κέντρου Νεότητας του Schwabach, κ. Susanna Sacco και αντάλλαξαν απόψεις για το χαρακτήρα των φετινών δράσεων, την αφόρμησή τους και τις προσδοκίες για την επιτυχή πραγμάτωση τους. Το ταξίδι συνεχίζεται…

Η ελληνική ομάδα αφιερώνει το ταξίδι της αυτό στο ιδανικό της Φιλίας, καθώς με έκπληξη και συγκίνηση διαπίστωσε ότι στον πολυχώρο δράσεων Αktivspielplatz στο Schwalbach, οι υπεύθυνοι έχουν τοποθετήσει σε περίοπτη θέση μία μεταλλική πολύχρωμη κατασκευή, την οποία οι έλληνες μαθητές, τον Αύγουστο του 2017, είχαν μοντάρει, συγκολλήσει και βάψει, με τη βοήθεια γερμανού μάστορα.

Η αφόρμηση της προσπάθειας ήταν η τρισδιάστατη, κατά το δοκούν, απεικόνιση από δύο φιγούρες, τις οποίες ενέχει φιλικός δεσμός. Η κατασκευή αποτέλεσε τη μασκότ της τότε διοργάνωσης του 2017 και ονομάστηκε Friendship, δηλαδή Φιλία.

Εκ μέρους του Συλλόγου Αδελφοποιημένων Πόλεων Καλαμπάκας

Δρ. Αθηνά Παντούλα, φιλόλογος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr