Τη Βλαχάβα, την Αχλαδέα και την Οξύνεια επισκέφτηκε ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιώργος Χαντζιάρας

0 602

Τη Βλαχάβα την Αχλαδέα και την Οξύνεια επισκέφτηκε  ο υποψήφιος δήμαρχος Μετεώρων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιώργος Χαντζιάρας.

Στην περιοδεία συμμετείχαν ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Βαγγέλης Δημουλάς και οι υποψήφιοι σύμβουλοι Βάλλας Βάϊος, Κεραμίδας Λεωνίδας, Πανάγου Δήμητρα και Παπαϊωάννου Νικόλαος

Η περιοδεία ξεκίνησε από τη Βλαχάβα με στάση σε ένα κατάστημα όπου οι υποψήφιοι βρήκανε τους ιδιοκτήτες και όπως είπανε τις καθημερινές το χωριό είναι άδειο και οι μόνοι επισκέπτες είναι κάποιοι τουρίστες που κάνουνε τη βόλτα τους στην περιοχή.

Αφού συζητήσανε μαζί τους για τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τόνισαν  πως το χειμώνα η μετακίνηση γίνεται πολύ δύσκολη λόγω της ομίχλης που πέφτει και με την ελλιπή διαγράμμιση  είναι σχεδόν αδύνατο κάποιος να μετακινηθεί. Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, πολλοί είναι αυτοί που το χειμώνα αναγκάζονται να μένουν στην Καλαμπάκα, αφού πολλές φορές απευθυνθήκανε στις τοπικές αρχές μα κανείς δεν έδωσε λύση.

Στη συνέχεια οι υποψήφιοι επισκεφτήκανε το σχολείο της Αχλαδέας όπου και ήταν η προγραμματισμένη τους συνάντηση με τους κατοίκους του χωριού.

Συγκινητική ήταν η φιλοξενία τους, αλλά και η διάθεσή τους να μιλήσουνε για όσα τους απασχολούν αλλά και να ακούσουνε την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Έντονη ήτανε η δυσαρέσκειά τους αφού εδώ και καιρό ζητάνε επανειλημμένα από το δήμο να γίνει ένα ΚΑΠΗ στο χωριό, έστω στο χώρο του σχολείου, αφού δεν έχουνε ούτε καφενείο.

Χαρακτηριστικά είπανε: «…..Θέλουμε να έχουμε ένα χώρο να συναντιόμαστε και να μιλάμε για την καθημερινότητά μας πίνοντας το καφεδάκι μας ….τώρα δεν έχουμε που να πάμε …αφού και το λεωφορείο έρχεται 1 φορά την εβδομάδα!»

Προβλήματα έχουνε και με την ξυλεία της περιοχής, αφού κανείς υπεύθυνος δεν μεριμνά για την έγκαιρη διανομή της, σε σημείο που ενώ κάνουν αίτηση την άνοιξη για τα ξύλα του χειμώνα, καταλήγουν να τα πάρουν την επόμενη άνοιξη!

Άλλο ζήτημα που συζητήθηκε ήταν ότι πολλές κοινοτικές δασικές εκτάσεις δεν τις έχει δηλώσει στο κτηματολόγιο ο δήμος.

Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε πως θα έχουν την συμπαράσταση του ίδιου και των υποψηφίων ώστε σε συνεννόηση μαζί τους να αναδείξουμε αυτά τα ζητήματα αλλά και να διεκδικήσουμε από το δήμο αυτά που δικαιούνται.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο επισκέφτηκε την Οξύνεια όπου γίνανε ομιλίες στα καταστήματα του χωριού. Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η κτηνοτροφία και η αγωνία τους αν θα τα βγάλουν πέρα και την επόμενη χρονιά.

Οι υποψήφιοι απάντησαν μεταξύ άλλων:

Οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν μέχρι τώρα από όλα κόμματα, στηρίζουν τις αποφάσεις που παίρνονται στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, που στηρίζουν τους βιομήχανους και τους μεγαλεμπόρους αλλά και την ασυδοσία τους στο γάλα και το κρέας καταστρέφοντας χιλιάδες μικρομεσαίους κτηνοτρόφους, που δεν αντέχουν με τις χαμηλές τιμές στο γάλα και στο κρέας, τις αθρόες εισαγωγές, την βαριά φορολογία, τις μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, στον ΕΛΓΑ χωρίς αντίκρισμα στην αποζημίωση, τα χαράτσια όπως ο ΕΝΦΙΑ και το υψηλό κόστος παραγωγής (ζωοτροφές, ΔΕΗ, κτηνιατρική φροντίδα, ηλεκτρονικές σημάνσεις και εμβόλια)που βαραίνουν αποκλειστικά την τσέπη του κτηνοτρόφου.

Με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων κυβερνήσεων, μια μικρή ομάδα γαλακτοβιομηχάνων στη Θεσσαλία και πανελλαδικά, μειώνουν συνεχώς τις τιμές του γάλακτος των παραγωγών, μειώνοντας συνεχώς το εισόδημα των κτηνοτρόφων, κάτω από τον ωμό εκβιασμό ότι δεν τους παίρνουν το γάλα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε δήμους και περιφέρεια  στηρίζει τα αιτήματα που δίνουν μια ανάσα στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους για μείωση της τιμής παραγωγού του γάλακτος και του κρέατος, κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα, μείωση του κόστους παραγωγής στο ρεύμα και τις ζωοτροφές, με ευθύνη του κράτους να γίνονται οι έλεγχοι, τα εμβόλια, η σήμανση, ουσιαστικοί και πραγματικοί έλεγχοι από τον ΕΛΟΓΑΚ για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στο γάλα καθώς και έλεγχο για το ισοζύγιο και τις ελληνοποιήσεις στο εισαγόμενο γάλα, να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στα ζώα και την παραγωγή για τον καταρροϊκό πυρετό.

Ψηφίζουμε, Δυναμώνουμε

Τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Στο Δήμο, την Περιφέρεια και την Ευρωβουλή

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr