Ζ΄ Διαλυκειακοί Ρητορικοί Αγώνες στο 1ο Λύκειο Τρικάλων

0 931

Διοργανώνονται και φέτος για έβδομη συνεχόμενη χρονιά οι   Ζ΄ Διαλυκειακοί  Ρητορικοί Αγώνες στο 1ο ΓΕΛ Τρικάλων. Την Παρασκευή 1 και το Σάββατο 2  Μαρτίου 2019  μαθητές Λυκείων του νομού μας θα ξεδιπλώσουν τις ρητορικές τους ικανότητες  διασταυρώνοντας όχι τα ξίφη τους αλλά τους λόγους τους.

Οι αγώνες διοργανώνονται υπό την  αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας   Τρικάλων, σε συνεργασία με τη Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων και με την υποστήριξη του Δήμου Τρικκαίων.

Οι μαθητές/ τριες  θα διαγωνιστούν στο ομαδικό αγώνισμα των Διττών Λόγων  καθώς και στα ατομικά αγωνίσματα του Αυθόρμητου Λόγου, του  Προτρεπτικού Λόγου και της Ορθογραφίας.

Οι αγώνες αυτοί δίνουν την ευκαιρία στα νέα παιδιά μέσα σε ένα κλίμα ευχάριστο, γεμάτο από ενθουσιασμό και έμπνευση που χαρακτηρίζουν τα νιάτα,  να εκφραστούν ανοικτά, με σαφή και τεκμηριωμένο λόγο πάνω σε θέματα επίκαιρα και διαχρονικά που απασχολούν όλους.

Οι  ρητορικοί αγώνες, που έχουν ήδη γίνει θεσμός για το σχολείο μας και την περιοχή μας,       αποτελούν άριστο μάθημα δημοκρατίας καθώς μέσα από τη σύγκρουση των ιδεών και την αντιπαράθεση τεκμηριωμένης επιχειρηματολογίας οι μαθητές προετοιμάζονται για την θετική τους συμμετοχή στην  κοινωνία των πολιτών.

Την Παρασκευή θα διεξαχθούν οι προκριματικοί γύροι σε όλα τα αγωνίσματα από 9.00-13.30.  Το Σάββατο 9.00-12.00 οι προκριθέντες θα διαγωνιστούν στον ημιτελικό και εν συνεχεία στον τελικό κάθε αγωνίσματος και  θα ακολουθήσει η τελετή απονομής των επάθλων στους νικητές. Και τις δύο μέρες οι αγώνες είναι ανοιχτοί για όλους και με χαρά θα σας υποδεχτούμε στο      Σχολείο μας.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Litespeed Greek Web Hosting by NetSpace.gr