Τρίτη, 07 Αυγούστου 2018 13:18

Παζάρι αντικών και παλαιών αντικειμένων στην Κυπαρισσία μέχρι την Κυριακή

Παζάρι αντικών και παλαιών αντικειμένων στην Κυπαρισσία μέχρι την Κυριακή

ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΠΑΖΑΡΟ
Ξεκινάει σήμερα το μοναδικό ίσως στην Ελλάδα υπαίθριο παζάρι αντικών και παλαιών αντικειμένων, στο υπέροχο λιθόκτιστο καλντερίμι της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας, στο Σταυροπάζαρο, την περιοχή που πολλές δεκαετίες πριν έσφυζε από εμπορική κίνηση, καθώς εκεί λειτουργούσαν πολλά καταστήματα της πόλης. Το παζάρι γίνεται για 14η συνεχή χρονιά και φέτος είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Παναγιώτη Γιαννόπουλου (Αμπατζή), ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από ένα χρόνο περίπου. Ήταν ο εμπνευστής του παζαριού, σύμφωνα με τα πρακτικά του Συλλόγου για την Αναβίωση και Προστασία της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας, κυρίως όμως ήταν ο συνδετήριος κρίκος του παρόντος με το σημαντικό παρελθόν της ιστορικής Αρκαδιάς…

Το παζάρι ξεκίνησε σήμερα και θα λειτουργεί μέχρι την Κυριακή 12 Αυγούστου, από τις δέκα το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα. Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει η κοινωφελής επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και ο Σύλλογος για την Αναβίωση και Προστασία της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας.

Το παζάρι προσελκύει κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό επισκεπτών στην Κυπαρισσία, οι οποίοι συνδυάζουν την περιήγησή τους σε αυτό με μια βόλτα στην ιστορική Άνω Πόλη, το Κάστρο, τα υπόλοιπα καλντερίμια, τα θαυμάσια καταστήματα της πλατείας αλλά και με μπάνιο στις υπέροχες θάλασσες της Κυπαρισσίας. Στ.Μ.