Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 17:53

Τσώνης για Νίκα: “λογικά αυτά που λέει” αλλά…

Τσώνης για Νίκα: “λογικά αυτά που λέει” αλλά…

ΓΙΑ ΔΕΔΕ-ΔΡΟΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΜΕΣΣΗΝΗ-ΠΥΛΟΣ 
Ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, απάντησε σήμερα στις αναφορές του δημάρχου Καλαμάτας και υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ότι οι δήμαρχοι Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος (Δημήτρης Καφαντάρης) έσπασαν την ενιαία γραμμή που υπήρχε με το Δήμο Καλαμάτας για το δρόμο Καλαμάτας-Μεσσήνης-Ριζομύλου-Πύλου-Μεθώνης. Αρχικά ο Γιώργος Τσώνης σημείωσε ότι “ο κ. Νίκας λογικά τα λέει”, αναφερόμενος στις δηλώσεις του ότι ο Δήμος Καλαμάτας δεν έχει καμία ενημέρωση για το έργο. Αμέσως μετά όμως πρόσθεσε ότι ούτε στο Δήμο Μεσσήνης έχει πάει η μελέτη του έργου...

Επιπλέον δε τόνισε ότι ο Γιώργος Δέδες επισκέφθηκε το Δημαρχείο της Μεσσήνης πριν από μία εβδομάδα για να ανακοινώσει την έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου με 1.000.000 ευρώ για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από τον κυκλώνα “Ζορμπάς”, ενώ τη δήλωση ότι τον Μάρτιο θα δημοπρατηθεί ο δρόμος την έκανε ύστερα από σχετική ερώτηση δημοσιογράφου. Τόνισε λοιπόν, απαντώντας εμμέσως στο δήμαρχο Καλαμάτας που διαμαρτυρήθηκε για τη μη επίσκεψη του Γιώργου Δέδε και στην Καλαμάτα αλλά μόνο στη Μεσσήνη και την Πύλο, ότι το θέμα της επίσκεψης στο Δημαρχείο Μεσσήνης ήταν η έκτακτη χρηματοδότηση και όχι ο δρόμος.

Κατά τα άλλα ο Γιώργος Τσώνης τόνισε ότι οι τρεις Δήμοι,  Καλαμάτας, Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος, πρέπει να έχουν λόγο για το συγκεκριμένο έργο, αφού ο δρόμος διέρχεται από τις περιοχές τους. Και για το σκοπό αυτό, συνέχισε, το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης αποφάσισε, ύστερα από εισήγησή του, να συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή που θα παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το έργο. Η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής, συνέχισε, θα πραγματοποιηθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και προφανώς το πρώτο της μέλημα θα είναι η παραλαβή για ενημέρωση της σχετικής μελέτης.

Ερωτηθείς ο δήμαρχος για το αν είναι λάθος που προχωρά αυτό το θέμα τώρα, ενώ δηλαδή έχει ξεκινήσει η προεκλογική  περίοδος, ο κ. Τσώνης απάντησε ότι η δική του υποχρέωση, ως δημάρχου, είναι να επιδιώξει την κατασκευή ενός γρήγορου και ασφαλούς δρόμου που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής. Όπως σημείωσε, αυτό το έργο πρέπει να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο δρόμος έπρεπε να έχει γίνει εδώ και 15-20 χρόνια.

Η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γεωργία Παπαγοπούλου, από την πλευρά της σημείωσε ότι υπάρχει μελέτη για το έργο και έχει κατατεθεί προς έλεγχο στις αρμόδιες υπηρεσίες από τα τέλη Οκτώβρη. Πρόσθεσε ότι η φράση πως το έργο θα δημοπρατηθεί τον άλλο μήνα ενδεχομένως δημιουργεί παρερμηνείες, καθώς πρόκειται για έργο που θα γίνει με ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) και τον άλλο μήνα ουσιαστικά θα ξεκινήσει η πρώτη φάση της διαδικασίας δημοπράτησης, που είναι η προσέλκυση ενδιαφέροντος από χρηματοδοτικά σχήματα.

Στ.Μ.