Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 12:55

Σε Λογγά και Μυστράκι βρέθηκαν οι «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές»

Σε Λογγά και Μυστράκι βρέθηκαν οι «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές»

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Στη Λογγά και το Μυστράκι πραγματοποίησαν πρόσφατα οδοιπορικό οι «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Δήμου Μεσσήνης», με στόχο την ανάδειξη αλλά και την πολιτιστική σύζευξη δύο προορισμών από διαφορετικούς δήμους…

Κεφαλοχώρι για πολλές δεκαετίες η Λογγά, παραμένει ζωντανή και σήμερα, διατηρώντας τον αρχιτεκτονικό της πλούτο σε πολύ καλή κατάσταση.
Στο χωριό διατηρούνται παραδοσιακά σπίτια, αρχοντικά και παλιοί ξυλόφουρνοι, ενώ η περιήγηση στα σοκάκια του χωριού εντυπωσιάζει και ταξιδεύει τον επισκέπτη σε αλλοτινές εποχές.

Το Μυστράκι, που έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός από το Υπουργείο Πολιτισμού, αποτελεί δείγμα της παλιάς Ελλάδας, καθώς διατηρεί σε άριστη κατάσταση τον οικιστικό του πλούτο.

Τα δύο χωριά προσφέρονται για βιωματική προσέγγιση και αποτελούν ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να περιηγηθούν και να μυηθούν στα «μυστικά» της ελληνικής υπαίθρου.

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το οδοιπορικό έχει αναρτηθεί στη σελίδα στο facebook, «Στην ομορφιά που χάνεται», και στην ιστοσελίδα logga-mystraki-messinias.webnode.gr.

Την ψηφιακή παρουσίαση ανέλαβε ο Γιάννης Λάσκαρης.