Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Εικόνες εγκατάλειψης στο Πεταλίδι την τουριστική σεζόν “μια ανάσα δρόμο”…

Ανέβηκε

στις

Εικόνες εγκατάλειψης στο Πεταλίδι την τουριστική σεζόν “μια ανάσα δρόμο”... 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Εικόνες εγκατάλειψης στο Πεταλίδι

Με την άρση των μέτρων λίγες ώρες μακριά φαίνεται πως κάποιες περιοχές βρίσκονται ακόμα σε “χειμερία νάρκη”! Ορισμένες περιοχές ακόμα και στην Μεσσηνία μοιάζουν να βρίσκονται ακόμα στον “πάγο”, ακινητοποιημένες και ανέτοιμες για την τουριστικότερη εποχή του χρόνου.

Εν όψει λοιπόν της αυριανής πρώτης ημέρας άρσης των περιοριστικών μέτρων των πολιτών στη χώρα μας, έρχονται στο προσκήνιο αρκετά… όχι και τόσο κολακευτικά αποτελέσματα της συνολικής αδράνειας του προηγούμενου ενάμιση περίπου μήνα.
Στην περιοχή μας, μια μικρή βόλτα στο κέντρο και τον παραθαλάσσιο χώρο του Πεταλιδίου μαρτυρά ότι ενόσω οι πολίτες βρίσκονταν υπό περιορισμό στα σπίτια τους βάζοντας “φρένο” στον κορονωϊό, μάλλον “φρένο” είχε μπει και στις οποιεσδήποτε εργασίες καθαριότητας, περιποίησης ή συντήρησης στο τουριστικό αυτό χωριό του Δήμου Μεσσήνης!

Φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστρια του KalamataTimes, παρουσιάζουν μια εικόνα εγκατάλειψης του χωριού τόσο στο κέντρο του όσο και στο παραθαλάσσιο μέτωπο όπου αντικρίζει κανείς διάσπαρτα σκουπίδια, σπασμένα πλακάκια, λυγισμένες κολώνες φωτισμού ακόμη και νεκρά ζώα κι άλλα καθόλου κολακευτικά σημεία του τουριστικού αυτού μέρους της μεσσηνιακής γης που όφειλε να βρίσκεται σε κατάσταση κατάλληλη να υποδεχθεί επισκέπτες.

Δεδομένου ότι η φετινή τουριστική σεζόν ξεκινά πολύ σύντομα και κάπως ανορθόδοξα λόγω της πανδημίας, η ετοιμότητα ίσως να κάνει τη διαφορά για περιοχές η οικονομική άνθηση των οποίων στηρίζεται σε μεγάλο ποσοστό τον τουρισμό!

Υποχρέωση των τοπικών αρχών σε μια τέτοια περίοδο πρωτόγνωρης κρίσης είναι αν μη τι άλλο, από την πρώτη κιόλας μέρα άρσης των περιοριστικών μέτρων να “τρέξουν” όλες τις απαραίτητες εργασίες καθαριότητας, βελτίωσης ή και συντήρησης κάθε δημόσιου χώρου που δύναται να φιλοξενήσει μόνιμους κατοίκους και τουρίστες.

Διαφορετικά θα χαρακτήριζε κανείς ουτοπική την στάση της όποιας δημοτικής αρχής να προσμένει την προσέλευση τουριστών σε μια περιοχή που κυρίαρχο στοιχείο της -προς ώρας τουλάχιστον – είναι η απεριποίητη εικόνα της!

Δείτε φωτογραφίες:

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ