Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Οι πατατοπαραγωγοί διαμαρτύρονται και οργανώνουν διανομή δωρεάν πατάτας στη Μεσσήνη

Ανέβηκε

στις

Οι πατατοπαραγωγοί διαμαρτύρονται και οργανώνουν διανομή δωρεάν πατάτας στη Μεσσήνη 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Διαμαρτυρία των πατατοπαραγωγών Μεσσήνης

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης χαιρετίζει την δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν σήμερα, Τρίτη 27 Άπριλη, οι πατατοπαραγωγοί της Μεσσήνης.

Εδώ και μέρες επικρατεί αναβρασμός με την εξευτελιστικά χαμηλή τιμή της πατάτας. Τιμή που δεν καλύπτει το κόστος παραγωγής, πολύ δε περισσότερο δεν αφήνει εισόδημα για την χρονιά.

Οι πατατοπαραγωγοί πουλάμε την πατάτα σε μεγαλέμπορους – μεγαλοσυσκευαστές με τιμή κάτω από 0,25 λεπτά το κιλό και τελικά ο καταναλωτής την αγοράζει από το ράφι με 1,25 ευρώ το κιλό!!

πατατοπαραγωγοί

Απαιτούμε εδώ και τώρα μέτρα προστασίας:

• Να αναπληρωθεί τώρα το χαμένο εισόδημα. Να δοθεί έκτακτη ενίσχυση από το κράτος ώστε να καλυφθεί το κόστος παραγωγής, να μείνει ένα εισόδημα για τις αγροτικές οικογένειες και να καλυφθεί το κόστος για την έναρξη της επόμενη παραγωγής.
• Άμεση αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Ταυτόχρονα να υπάρξει κάλυψη από το κράτος ασφαλιστικών εισφορών. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, σε είδη πρώτης ανάγκης και αφορολόγητο πετρέλαιο. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικού ή οικιακού ρεύματος.
• Να απαλλαγούν από δημοτικά τέλη και από τις εισφορές στον ΓΟΕΒ (που πληρώνουν για να ποτίζουν την παραγωγή τους).
• Με ευθύνη του κράτους να παρθούν μέτρα για τη διοχέτευση των προϊόντων με προσιτές τιμές στη λαϊκή κατανάλωση. Να μπει φρένο στην κερδοσκοπία μεγαλεμπόρων και βιομηχάνων. Να απαγορευτούν οι εισαγωγές στην πατάτα και στα άλλα προϊόντα, ώστε να διοχετευτεί πρώτα η εγχώρια αγροτική παραγωγή. Επιπλέον έλεγχος της ποιότητα των εισαγωγών, πχ η πατάτα Αιγύπτου ραντίζεται με απαγορευμένα φάρμακα.

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης και τα αρμόδιων υπουργών, που κατά τα άλλα είναι λαλίστατοι στα τηλεοπτικά πάνελ (ακόμα και από τα σπίτια τους).

πατατοπαραγωγοί

Ο αγώνας συνεχίζεται!!!

Αύριο αντιπροσωπεία του Συλλόγου διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στις 11:00 το πρωί στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας.

Την ίδια στιγμή πατατοπαραγωγοί θα οργανώσουν διανομή δωρεάν πατάτας στον κόμβο της Μεσσήνης.

 

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ