HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Σύλλογος Σκοταναίων στην Ι.Μ.Μπούρα, στην Ι.Μ.Αμπελακίου, και στις Πηγές Ευρώτα

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Σκοταναίων είναι στην ευχάριστη θέση ότι την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί ημερήσια εκδρομή στην Ι.Μ....

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Σκοταναίων είναι στην ευχάριστη θέση ότι την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί ημερήσια εκδρομή στην Ι.Μ.Μπούρα, στην Ι.Μ.Αμπελακίου, καθώς επίσης και στις Πηγές Ευρώτα.

Ημέρα Αναχώρησης: Κυριακή 18.11.2018 
Ώρα αναχώρησης: 
07.30 π.μ. από ΑΘΗΝΑ – Γ΄ Σεπτεμβρίου και Σατωβριάνδου 
08.00π.μ. από ΠΕΙΡΑΙΑ – πλατεία Αναστάσεως. 

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΠΟΥΡΑ
Η Ι.Μ.Μπούρα ή αλλιώς «Μπούρας» που στα αρβανίτικα σημαίνει «ανδρείος», είναι μια από τις πιο ιστορικές Μονές. 
Βρίσκεται κοντά στο χωριό Λεοντάρι και είναι κτισμένη σε κατάφυτο λόφο, έξω από το χωριό Φαλαισία. Το Μοναστήρι των «ανδρείων Μοναχών» σήκωσε στους φτωχούς του ώμους την ανάγκη των σκλαβωμένων αδελφών. Ο οχυρωματικός "Πύργος", ένα κτίσμα της Μονής ύψους 10 μέτρων, αποτελεί με τις πολεμίστρες του μαρτυρία της αντίστασης των μοναχών κατά των Τούρκων.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΜΠΕΛΑΚΙΟΥ 
Η Ι.Μ Αμπελακίου βρίσκεται σε μια χαράδρα νοτιοανατολικά του Ταϋγέτου κοντά στο χωριό Λογκανίκο. Είναι κτισμένη μέσα σε μια σπηλιά κάτω από έναν βράχο. Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που ονομάζεται «Παναγία η Μακελαρίτισσα» βρέθηκε στο εσωτερικό της σπηλιάς, και θεωρείται μια από τις εβδομήντα εικόνες του Απόστολου και Ευαγγελιστή Λουκά. Γύρω από τη σπηλιά, απλώνεται ένα μικρό αμπέλι εξ’ ου και, οι περίοικοι, γνωρίζουν την περιοχή με το όνομα «Αμπελάκι»•από το οποίο πήρε το όνομα της,η Μονή. 
Κατά την είσοδο της Μονής συναντάμε το Ηρώο «υπέρ των πεσσόντων», το εκκλησάκι του Αγ. Δημητρίου του Μυροβλήτη, καθώς και το Ναό του Αγ. Νεκταρίου και του Αγ. Σάββα. 

ΠΗΓΕΣ ΕΥΡΩΤΑ
Θα επισκεφθούμε τις πηγές Ευρώτα, μια μικρή λίμνη σε αιωνόβια πλατάνια.

Σας περιμένουμε όλους και σ΄αυτή την εξόρμηση του Συλλόγου μας.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΜΑΡΙΑΝΘΗ Γ. ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.