HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αποκλεισμένη η Ζαχλωρού - Συνεχίζονται οι κατολισθήσεις (ΕΙΚΟΝΕΣ - ΒΙΝΤΕΟ)

Αποκλεισμένη για πέμπτη ημέρα, παραμένει η Ζαχλωρού καθώς η πρόσβαση στην περιοχή έχει διακοπεί χωρίς να είναι γνωστό πότε θα αποκαταστα...

Αποκλεισμένη για πέμπτη ημέρα, παραμένει η Ζαχλωρού καθώς η πρόσβαση στην περιοχή έχει διακοπεί χωρίς να είναι γνωστό πότε θα αποκατασταθεί η κυκλοφορία ενώ από το Σάββατο έχουν διακοπεί και τα δρομολόγια του Οδοντωτού. Αιτία, οι επικίνδυνες κατολισθήσεις που βρίσκονται και πτώσεις βράχων, φαινόμενο που είναι σε πλήρη εξέλιξη
Σήμερα από νωρίς το πρωί οι γεωλόγοι σε συνέχεια των προηγουμένων ημερών, εκτιμούν το ρήγμα και θα ενημερώσουν το ΙΓΜΕ ώστε να εκδοθεί το σχετικό πόρισμα. Με επείγον έγγραφο του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Λαζουρά, ζητήθηκε η συνδρομή όλων των αρμοδίων υπηρεσιών και η αποστολή ειδικών από τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να εκτιμήσουν την κατάσταση της κατολίσθησης σε σχέση και με τις γραμμές του Οδοντωτού, που περνά, κάτω από αυτήν, ενώ είναι σε συνεχή επικοινωνία με το ΙΓΜΕ, την Περιφέρεια αλλά και με τους γεωλόγους που εκτιμούν το φαινόμενο για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Η Ζαχλωρού σε έκτακτη ανάγκη πολιτικής προστασίας
Την κήρυξη σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας της Κοινότητας Κάτω Ζαχλωρούς του Δήμου Καλαβρύτων ζήτησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, με έγγραφο που απέστειλε προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου 2019.
Σε συνέχεια των εγγράφων που έχει αποστείλει ο Δήμος Καλαβρύτων και ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα που κατατέθηκε, ο Περιφερειάρχης στην επιστολή του επισημαίνει ότι θα πρέπει ν’ αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προέκυψαν από την εκδήλωση των κατολισθητικών φαινομένων και συνηγορεί στην κήρυξη της Κοινότητας Κάτω Ζαχλωρούς σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, διότι απαιτείται κινητοποίηση δυναμικού και μέσων πέραν αυτών που διατίθενται σε κανονικές συνθήκες.

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο
Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com. αύριο Μ. Πέμπτη θα συζητηθεί το θέμα σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που θα συγκληθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.