Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΛΑΖΟΥΡΑΣ: Ιστορική ημέρα, για το εθνικό θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος, περιόδου 1940-1945 ...

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος, περιόδου 1940-1945 «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ», Γιώργος Λαζουράς, παρακολούθησε, χθες, Τετάρτη, 17 Απριλίου, από το μεσημέρι και μετά, μέχρι τέλους, ολόκληρη τη συζήτηση, που έγινε στη Βουλή, για την έγκριση της, από Ιούνιος 2016, Έκθεσης – Πορίσματος, της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, μαζί με τους Προέδρους των Ενώσεων Θυμάτων, Χαρίλαο Ερμείδη και Βασίλειο Καρκούλια και μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης (ΕΣΔΟΓΕ).
Μετά το πέρας της συζήτησης και την έγκριση του πορίσματος, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων, δήλωσε:
«Σήμερα, είναι μια ιστορική ημέρα, για το εθνικό θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων, για την οποία, αγωνιζόμαστε, ο Μαρτυρικός Δήμος Καλαβρύτων και το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος. Με την έγκριση του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής, από τη Βουλή και την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού, ότι θα προβεί στην ενδεδειγμένη διπλωματική κίνηση, με διεθνείς έννομες συνέπειες, αυτή, της επίδοσης ρηματικής διακοίνωσης, στο Γερμανικό Κράτος – μια κίνηση την οποία, ζητώ εδώ και χρόνια – το θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, ανοίγει σε διεθνές επίπεδο, προωθείται, αναδεικνύεται και προχωρά προς την οριστική επίλυσή του.
Το Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών και ο Δήμος Καλαβρύτων, εκφράζουμε την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες μας, προς τη Διακομματική Επιτροπή, τη Βουλή και τη Κυβέρνηση, γι’ αυτή τη σημαντική εξέλιξη στο μείζον, αυτό, θέμα, που αποτελεί, πάγιο και μακροχρόνιο διεκδικητικό μας στόχο.
Από καλύτερο μετερίζι και με καλύτερες συνθήκες, με μπροστάρη το κράτος μας, τη Βουλή και την Κυβέρνηση και μαζί με το Εθνικό Συμβούλιο και τις Ενώσεις Θυμάτων, θα συνεχίσουμε τον αγώνα, δυναμικά, μαχητικά και ασυμβίβαστα, για την οριστική εξόφληση των απαράγραπτων και οφειλομένων γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων.

Τα τραγικά θύματα των Ολοκαυτωμάτων μας, αισθάνονται σήμερα, δικαιωμένα. Δεν παραιτούμαστε, από τις δίκαιες απαιτήσεις μας για τα δεινά, που μας προξένησαν οι ναζί, Γερμανοί κατακτητές, δεν δεχόμαστε, ούτε επιζητούμε, διακρίσεις, αγωνιζόμαστε ασυμβίβαστα, διεκδικούμε, φέρνουμε αποτελέσματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.