Το Κεφαλόβρυσο των Μεξιατών - H εγκατάλειψή του το απαξιώνει και κάνει το χώρο μη επισκέψιμο


Το Κεφαλόβρυσο των Μεξιατών. Τα πλούσια νερά των Μεξιατών είναι γνωστά σε όλους. Εντυπωσιακή είναι η πηγή του Κεφαλόβρυσου, στην άκρη του χωριού. Μια περιοχή με πολλά μεγάλα πλατάνια και πηγές με τρεχούμενα παγωμένα νερά. Από τα νερά αυτά ποτίζονταν και ποτίζονται ακόμα και σήμερα πολλές καλλιέργειες.

Αποτελεί μια μίξη φυσικού και πολιτιστικού τοπίου: Το φυσικό, η ομορφιά που αναδεικνύουν οι πηγές και τα πλούσια νερά, τα μεγάλα πλατάνια, τα άλλα φυτά και τα λουλούδια• ενώ το πολιτιστικό, η ανθρώπινη παρουσία με τον παλιό νερόμυλο, τα αυλάκια με τις «δέστρες» και τις «πόρτες», αλλά και το σχετικά πρόσφατο έργο της ανάπλασης. Πριν δέκα χρόνια, το καλοκαίρι του 2009, ξεκίνησε η ανάπλαση του χώρου για να γίνει πάρκο αναψυχής με ένα έργο ενταγμένο στο πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» από τον τότε Δήμο Υπάτης, το οποίο ολοκληρώθηκε αρκετά χρόνια μετά.

Το Κεφαλόβρυσο πραγματικά είναι υπέροχο, ένα στολίδι για ολόκληρη την περιοχή, και έχει ανάγκη ανάδειξης. Μια πανέμορφη περιοχή, δίπλα στη Λαμία, άγνωστη στους περισσότερους. Θέλει όμως προσοχή, γιατί η εγκατάλειψή του το απαξιώνει και κάνει το χώρο μη επισκέψιμο.

Εδώ δεν ισχύει το: “τα είπα και …ξεδίψασα”, αλλά τα λέμε για να πάρουμε απαντήσεις…









Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη