Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Νικόλαος στον ορεινό Τυμφρηστό


Αναστάσιμη Πανηγυρική, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου τελέσθηκε την Πέμπτη 2 Μαΐου Εορτή της Ανακομιδής των Ιερών λειψάνων του αγίου Αθανασίου του Μεγάλου,  στον πανηγυρίζοντα Ιστορικό Ιερό Ναό του αγίου Αθανασίου στο ορεινό χωριό  Τυμφρηστός.

Τον Ποιμενάρχη μας στη Θεία Λειτουργία πλαισίωσαν: ο Ιεροκύρηκας της Ιεράς μας Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Νεραντζής,  οι Αρχιερατικοί Επίτροποι Μακρακώμης-Τυμφρηστού π. Ηλίας Σκαρλάτος και Σπερχειάδος-Γαρδικίου π. Δημήτριος Κυρίτσης, ο Εφημέριος του χωριού π. Δημήτριος Φύκας, και πολλοί Ιερείς των όμορων Ενοριών. Παρέστη δε πλήθος πιστών από το χωριό και την ευρύτερη περιοχή μεταξύ αυτών:  ο  Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ιωάννης Σαρακιώτης, ο Δήμαρχος Μακρακώμης κ Ευθύμιος Παπαευθυμίου και οι τοπικοί άρχοντες  του χωριού.

Τους Ιερούς ύμνους απέδωσε Βυζαντινός χορός Ιεροψαλτών, υπό την Διεύθυνση του Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας  και Πρωτοψάλτου του Ναού του Πολιούχου Λαμίας κ. Αναργύρου Βλάχου.

Προ τη απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά του που ευρέθη στο όμορφο αυτό χωριό και ωμίλησε στους πιστούς για το γεγονός της λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου, το οποίο αποτελεί το θεμέλιο της πίστεως μας τονίζοντας,  ότι μετά την Ανάσταση του Κυρίου ο κόσμος άλλαξε και ανέτειλε εκ του Τάφου η Ελπίδα και η Χαρά , όπου μένουν πλέον μόνιμα στη ζωή του ανθρώπου. Αναφέρθηκε  επίσης στον τιμώμενο  Ιεράρχη και Οικουμενικό Διδάσκαλο Μέγα Αθανάσιο, ο οποίος υπερασπίστηκε στην Πρώτη  Οικουμενική Σύνοδο τα δόγματα της Εκκλησίας πάνω στα οποία θεμελιώνεται η πίστη μας.

 Τέλος συνεχάρη τον π. Δημήτριο Φύκα, ο οποίος είναι άμισθος Κληρικός πατέρας τεσσάρων παιδιών, δια την καλή πορεία της Ενορίας και την άριστη προετοιμασία της πανηγύρεως και ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά.

Ακολούθως ο π. Δημήτριος εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και όλων των συγχωριανών του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και την πατρική στήριξη και αγάπη που του δίδει και εκ μέρους όλων, ως ένδειξη αγάπης, σεβασμού και ευγνωμοσύνης, τα παιδιά του χωριού προσέφεραν στον Ποιμενάρχη μας μια όμορφη ανθοδέσμη και ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και τα εορτάσιμα κόλλυβα προς τιμήν του αγίου Αθανασίου του Μεγάλου.

 Μετά τη διανομή του αντιδώρου ακολούθησε πλούσιο κέρασμα προς όλους στην πλατεία του χωριού.

Επιστρέφοντας στην πόλη της Λαμίας ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τους Ιερείς επεσκέφθη το Ίδρυμα «Μέριμνα Γήρατος Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα Σπερχειάδος», όπου προσεκύνησε στο Ναό του αγίου Αθανασίου και ευχήθηκε στον Διευθυντή του Γηροκομείου κ. Αθανάσιο Καραμέρη, το προσωπικό και τους τροφίμους για τις άγιες ημέρες του Πάσχα.  

























www.imfth.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη