Ευθύμιος Καραΐσκος: Παιδεία – Εκπαίδευση


Λαμία - Περήφανη Πόλη ― Ευθύμιος Καραΐσκος


ΠΑΙΔΕΙΑ, Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Με αγάπη, συνέπεια και υπευθυνότητα, πρωταρχικά για τα παιδιά και τους νέους, υλοποιείται η φιλοσοφία που θέλει το Σχολείο να είναι ανοικτό στην κοινωνία, και την Παιδεία ως εργαλείο που θα αναδεικνύει τον καλύτερο εαυτό όλων, θα ενθαρρύνει ταλέντα και θα βελτιώνει αδυναμίες. Με συναίσθηση της ηθικής μας υποχρέωσης να διασφαλίζουμε αυτό το εργαλείο για τους δημότες μας, η Δημοτική Αρχή δεν αρκείται απλώς στην εξασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων, φροντίζοντας να ανταποκρίνεται όσο γίνεται καλύτερα στην από τους νόμους προβλεπόμενη ευθύνη διοίκησης, επισκευής και συντήρησης της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους, αλλά μεριμνά, σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις γενικότερα για την πνευματική και ψυχική καλλιέργεια των μαθητών και των γονιών τους. Κι αυτό, γιατί η παιδεία σφυρηλατεί αξίες, διαμορφώνει συνειδήσεις και βάζει τα θεμέλια για μια υγιή κοινωνία.

Σε αυτό το πλαίσιο,θέτουμε ως προτεραιότητες:

1. Την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας για τους μαθητές και τους γονείς, με ενίσχυση των μέτρων προστασίας στα σχολεία και τον περιβάλλοντα χώρο. Σε συνεννόηση με τους διευθυντές ενισχύουμε τη φύλαξη και τοποθετούμε συναγερμούς, προς αποφυγήν βανδαλισμών και καταστροφών ή και κατάληψης των χώρων από άτομα που δεν ανήκουν στην εκπαιδευτική κοινότητα.

2. Την επίλυση του μακροχρόνιου προβλήματος στέγασης του Ειδικού  Σχολείου, που κρατά σε αγωνία μαθητές και γονείς όχι μόνο της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας αλλά και του 9ου Γυμνασίου, του 5ου και του 6ου Γενικού Λυκείου.

3. Την κάλυψη της δαπάνης για αναλώσιμα υλικά των μαθητών των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων από χρήματα της Σχολικής Επιτροπής, αναγνωρίζοντας τα οικονομικά προβλήματα πολλών οικογενειών.

4. Την εξασφάλιση ότι η ΣΑΤΑ σχολείων, δηλαδή τα χρήματα που δίνει η πολιτεία για συντήρηση και επισκευές, χρησιμοποιούνται για το σκοπό που προορίζονται. Οι εργασίες αυτές θα εκτελούνται και από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και η σχετική δαπάνη θα καλύπτεται από τη ΣΑΤΑ.  Χρέος μας να διεκδικήσουμε ακόμα μεγαλύτερα ποσά, ώστε να αντιμετωπίζονται όλες οι ανάγκες συντήρησης και επισκευής των σχολικών υποδομών.

5. Την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα για επισκευές και συντηρήσεις από τα σχολεία όλων των βαθμίδων, με την ενεργοποίηση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.

6. Την  εξοικονόμηση πόρων με την επέκταση του δικτύου και  χρήση φυσικού αερίου για τη θέρμανση των σχολικών μονάδων, την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων για αυτόνομη ηλεκτροδότηση των σχολικών μονάδων, και την αλλαγή παρόχων σταθερής τηλεφωνίας και internet με οικονομικότερες τιμολογιακές πολιτικές και προγράμματα. 


dialogos.perifanipoli.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη