Κομοτηνή: 11-11-2019 ΕΡΤ Ειδήσεις

Κομοτηνή: 11-11-2019 ΕΡΤ Ειδήσεις

Περιφέρεια

Αυξάνονται κατά 3,1 εκατομμύρια ευρώ οι πιστώσεις για τους μικρούς καλλιεργητές της ΠΑΜΘ μετά από αίτημα του Περιφερειάρχη
665 μικροί καλλιεργητές με χαμηλά εισοδήματα σε ολόκληρη την Περιφέρεια ΑΜΘ θα ενισχυθούν οικονομικά προκειμένου να συνεχίσουν να δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα και να παραμείνουν στον τόπο τους. Μετά από αίτημα του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, το Υπουργείο αύξησε τις πιστώσεις για την στήριξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων στην Περιφέρεια ΑΜΘ κατά 3,1 εκατομμύρια ευρώ. Στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, το Υπουργείο είχε αρχικά εγκρίνει για την Περιφέρεια ΑΜΘ πίστωση 6,2 εκατομμύρια ευρώ.

Πρωτογενής Τομέας
Συνάντηση κτηνοτροφικών συλλόγων ΑΜΘ με τον υπουργό ΑΑΤ κ.Μ.Βορίδη»
Συμφωνήθηκε συνάντηση του Υπουργού ΑΑΤ κ.Μ. Βορίδη με εκπροσώπους των κτηνοτροφικών συλλόγων της ΑΜΘ για τις 20-11-2019 στις 14:00 στο ΥΠΑΑΤ.

 

 

Περιβάλλον
Συνέντευξη Τύπου για τον χρυσό
Συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση του χρυσού στην περιοχή θα δοθεί από τον Δήμαρχο Κομοτηνής, Ιωάννη Γκαράνη, τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Ιωάννη Ζαμπούκη, τον Δήμαρχο Μαρωνείας- Σαππών, Κωνσταντίνο Χαριτόπουλο, τον Πρόεδρο της ΠΕΔ, Ευάγγελο Λαμπάκη και τον εκπρόσωπο της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης- Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού στη Θράκη σήμερα στις 19.00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θράκης.

Πολιτική

Κόμματα – Κινήματα
Επίσκεψη στην Diaxon
Επίσκεψη στο εργοστάσιο της Diaxon στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής θα πραγματοποιήσει ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου σήμερα στις 1.30 το μεσημέρι. Θα συναντηθεί με τον διευθυντή του εργοστασίου και στην συνέχεια θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων.

Τον Δήμο Ιάσμου επισκέφθηκε ο Ιλχάν Αχμέτ

Ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν. Ο κος Αχμέτ συνεχάρη τη νέα δημοτική αρχή υπό τον Οντέρ Μουμίν για το μέχρι τώρα έργο της και δεσμεύτηκε ότι θα προσφέρει την κάθε βοήθεια και στήριξη στο Δήμο Ιάσμου. Από τη μεριά του, ο Οντέρ Μουμίν ευχαρίστησε τον Ιλχάν Αχμέτ για την επίσκεψή του, δηλώνοντας πως «θα τιμήσουμε στο ακέραιο την ψήφο εμπιστοσύνης που μας έδωσε ο λαός Ιάσμου, διοικώντας τον Δήμο με διαφάνεια και υπευθυνότητα».

Τεχνολογία
Έκθεση της Alpha Πληροφορική
Η Alpha ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε. διοργανώνει εκδήλωση μαζί με την Ιαπωνική EPSON την Τρίτη 12 Νοεμβρίου στο Ξενοδοχείο Αστήρ Εγνατία στην Αλεξανδρούπολη. Οι συνεργάτες της EPSON μια ολόκληρη ημέρα, από τις 9.00π.μ. έως τις 17.00μμ στην αίθουσα Άβδηρα του Αστέρα σε μια έκθεση προϊόντων υψηλής τεχνολογίας της EPSON τις νέες εξελίξεις στον χώρο της εκτύπωσης, των οπτικών μέσων επικοινωνίας και προβολής.

ΔΠΘ
Αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα
Tο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης τιμά τον διαπρεπή διεθνούς κύρους παλαιογράφο και κωδικολόγο κύριο Έριχ Λάμπερτζ, Επίτιμο Καθηγητή Κωδικολογίας του Πανεπιστημίου του Μονάχου, αναγορεύοντάς τον σε Επίτιμο Διδάκτορά του την Τρίτη 12 Νοεμβρίου στις 7:00 μ.μ., στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης.

Υγεία
Δωρεάν εμβολιασμός για τη γρίπη
Το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι Δομής Αιγείρου» και η 1η Τ.ΟΜ.Υ. (Τοπικές Μονάδες Υγείας) Κομοτηνής συνδιοργανώνουν και θα πραγματοποιήσουν εμβολιασμό για την εποχική γρίπη η οποία θα απευθύνεται στους εξυπηρετούμενους του Βοήθεια στο Σπίτι δομής Αιγείρου. Θα προηγηθεί ενημερωτική ομιλία με θέμα «Εποχική Γρίπη-Πρόληψη-Εμβολιασμός» από τον ιατρό της 1η Τ.ΟΜ.Υ. Κομοτηνής κύριο Μανούδη Απόστολο. Η ενημερωτική εκδήλωση και οι αντιγριπικοί εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του πρώην ΚΑΠΗ Αιγείρου σήμερα στις 11:00 το πρωί. Ο εμβολιασμός θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Πολιτισμός- Εκδηλώσεις
Ομιλία για την Εκκλησία και την Κοινωνία
Η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης φιλοξενεί στη σειρά διαλέξεων με γενικό θέμα «Εκκλησία και Κοινωνία» και ομιλητή τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου Αρχιμανδρίτη Σωφρόνιο Γκουτζίνη την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στις 20.00 στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης.

40 χρόνια χορωδίας
Εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της χορωδίας «Ο Εύμολπος» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16/11/2019 στο Πολιτιστικό Κύτταρο σε συνεργασία με τη ΔΚΕΠΠΑΚ.

 

 

Θεατρική παράσταση
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση «Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κομοτηνής» παρουσιάζει στην Παιδική της Σκηνή το έργο της Ζωής Βαλάση: «Ο κλέφτης των αστεριών». Δίνονται καθημερινά παραστάσεις για σχολεία έως και την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου. Θα δοθούν δύο απογευματινές παραστάσεις για το κοινό το Σάββατο 16 και το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα. Η διάρκεια του έργου είναι 1 ώρα.

Έκθεση φωτογραφίας
Στο Οχυρό «Νυμφαίας» θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη μάχη των Οχυρών κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο τις Κυριακές του Νοεμβρίου 2019 (10, 17 και 24) καθώς και τις δυο πρώτες Κυριακές του Δεκεμβρίου 2019 (1 και 8) και θα είναι επισκέψιμο για το κοινό από 09:30 έως 1330Ω με ελεύθερη είσοδο. Για τα σχολεία θα είναι επισκέψιμο και τις υπόλοιπες ημέρες από 09:30 έως 14:30Ω (είσοδος έπειτα από επικοινωνία και έγκριση από την Ταξιαρχία). Ταυτόχρονα με την έκθεση φωτογραφίας θα πραγματοποιείται και η ξενάγηση στο οχυρό, από εξειδικευμένο προσωπικό.

Αστυνομικό Δελτίο
Συνελήφθη 41χρονος αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
Συνελήφθη βραδινές ώρες προχθές στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, 41χρονος αλλοδαπός, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

 

Συνελήφθη 35χρονος ημεδαπός για πλαστογραφία
Συνελήφθη χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εθνική Οδό Σαπών – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών, 35χρονος ημεδαπός, οδηγός Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, διότι κατά τον έλεγχο κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς, μια πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, η οποία και κατασχέθηκε.

Συνελήφθησαν 6 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες
Συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, έξι (6) διακινητές, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 59, 54 και 45 ετών και τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 65, 22 και 19 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι δύο (22) μη νόμιμους μετανάστες.

Έκρυβαν κάνναβη σε ρεζέρβα αυτοκινήτου
Συνελήφθησαν το απόγευμα του Σαββάτου, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 40 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων, κατά περίπτωση. Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με τη δράση κυκλώματος που μεταφέρει ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης από την Βουλγαρία στην Ελλάδα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια αυτής, εντόπισαν τους δύο δράστες, πλησίον του Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Νυμφαίας, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Σε ενδελεχή έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του οχήματος, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, εντόπισαν επιμελώς κρυμμένες, εντός της ρεζέρβας και της θήκης της μπαταρίας του οχήματος, έξι (6) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 3.923 γραμμαρίων. Επιπλέον, στην κατοχή των δραστών και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία και την επιχείρηση του 40χρονου, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ένα σπρέι πιπεριού, χρηματικά ποσά, μία χρυσή λίρα και δύο κινητά τηλέφωνα.

Αθλητικά
6η Αγωνιστική: Πανθρακικός – Ελπίς Σαπών 0-1

C

Την ήττα από την Ελπίδα Σαπών με 1-0 στο ΔΑΚ Κομοτηνής γνώρισε ο Πανθρακικός με σκόρερ τον Χαϊνάκη στο 18΄.
Ήττα για την Ξάνθη
Την ήττα γνώρισε η Ξάνθη από τον Πανιώνιο στο γήπεδό της με 1-2. Το γκολ για την ομάδα της Ξάνθης πέτυχε ο Λισγάρας. Είχε προηγηθεί ο Πανιώνιος με τον Αραμπούλι και με δεύτερο δικό του γκολ πήρε την νίκη.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2pYDXkc
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη