Κομοτηνή: Αγοράζω στην πόλη που σπουδάζω

Κομοτηνή: Αγοράζω στην πόλη που σπουδάζω

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής γνωρίζοντας καλά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι καταστηματάρχες στη διάρκεια της δεκαετίας που πέρασε λόγω της κρίσης περνά στην «αντεπίθεση» πραγματοποιώντας μια ακόμη δράση με στόχο την αύξηση της κατανάλωσης.

Σε συνεργασία με το ΔΠΘ οργανώνουν από κοινού τη δράση «Αγοράζω στην πόλη που σπουδάζω». «Είναι μια δράση που θα φέρει πιο κοντά το ΔΠΘ με την αγορά της πόλης, αλλά κυρίως με τα καταστήματα τα οποία θα έχουν προσφορές για τους φοιτητές, καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Είναι πάρα πολύ σημαντική αυτή η δράση κι ευχαριστούμε το ΔΠΘ που μας έδωσε την ευκαιρία να υλοποιήσουμε αυτή τη δράση μαζί, να συνεργαστούμε, να μπορέσουμε να γνωρίσουμε καλύτερα το Πανεπιστήμιο μας και η φοιτητική κοινότητα να γνωρίσει καλύτερα την αγορά και τα καταστήματα της πόλης μας» δηλώνει στην ΕΡΤ Κομοτηνής η κα Κική Κωνσταντινίδου, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής.

Η κα Κική Κωνσταντινίδου, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής

35 επιχειρήσεις συμμετέχουν μέχρι στιγμής

Μέχρι στιγμής 35 επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στη δράση, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο. «Δεν θα σταματήσουμε καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς να δεχόμαστε όποιο κατάστημα θέλει και επιθυμεί θα συμμετέχει σ' αυτή τη δράση. Στέλνοντας ένα email στον Εμπορικό Σύλλογο της Κομοτηνής με τα στοιχεία της επιχείρησης και το ποσοστό της εμπορικής έκπτωσης που θέλει να κάνει στους φοιτητές όλου του ΔΠΘ με την ένδειξη του φοιτητικού πάσου θα επιτυγχάνεται η συμμετοχή» εξηγεί η κα Κωνσταντινίδου.

Παράλληλα, προτρέπει να δίνονται ουσιαστικές εκπτώσεις, ως εκεί βέβαια που μπορεί να αντέξει το κάθε κατάστημα. «Όλο το χρόνο να έχεις εκπτώσεις είναι πάρα πολύ δύσκολο. Ιδιαίτερα μετά το άνοιγμα του Νόμου των προσφορών και των εκπτώσεων πάρα πολλά καταστήματα προσπαθούν να έχουν εκπτώσεις για να προσελκύσουν κοινό, αυτό το οποίο γίνεται στην ουσία είναι να μειώνεται ο τζίρος και το κέρδος και να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους οι οποίες αυξάνονται τα τελευταία χρόνια» παρατηρεί η έμπειρη πρόεδρος. Οι φοιτητές, όπως λέει, είναι μια σεβαστή αγοραστική δύναμη για την πόλη της Κομοτηνής την στιγμή μάλιστα που δεν σημειώνεται τουριστική κίνηση στην περιοχή. «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταφέρει να προσελκύσουμε καταναλωτές από τις γειτονικές χώρες, Βουλγαρία, Τουρκία, αλλά και Ρουμανία» σημειώνει και τονίζει πως είναι σημαντικό επίσης ότι η φοιτητική κοινότητα «ανανεώνεται» συνεχώς, κάθε χρόνο προστίθενται νέοι φοιτητές.

«Θέλουμε οι φοιτητές να καταναλώνουν στην πόλη που σπουδάζουν γιατί έτσι γνωρίζουν καλύτερα και τον τόπο και τις συνήθειες και τις παραδόσεις και γίνονται ένα με την κοινωνία της Κομοτηνής» προσθέτει η κα Κωνσταντινίδου. Η έκπτωση αυτή για τους φοιτητές δεν θα ισχύει στις 4 εκπτωτικές περιόδους που ισχύουν σε όλη την χώρα. Σε όλα τα καταστήματα που θα συμμετέχουν στη δράση αυτή θα υπάρχει μια αφίσα σε ευκρινές σημείο η οποία θα δηλώνει ότι αυτό το κατάστημα συμμετέχει στη δράση.
Όσον αφορά στο ταμείο που κάνουν οι καταστηματάρχες με τη λήξη των φθινοπωρινών εκπτώσεων, το τέλος δηλαδή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου που ήταν διάρκειας 15 ημερών, επισημαίνεται από την πλευρά της προέδρου ότι δεν σημειώθηκε μεγάλη κίνηση, ότι υπάρχει μια στασιμότητα στην αγορά, «ωστόσο», όπως τονίζει, « τα καταστήματα που έκαναν γενναίες εκπτώσεις κινήθηκαν.»

Black Friday και Cyber Monday

Ο Νοέμβριος με τις ενδιάμεσες αυτές εκπτώσεις, αλλά και με την Black Friday και την Cyber Monday που ακολουθούν είναι ένας μήνας εκπτώσεων, ένας μήνας προσφορών που θα έπρεπε να προκαλεί κίνηση στην αγορά η οποία ωστόσο δεν έχει σημειωθεί. «Όλη η προσοχή τώρα των καταστηματαρχών είναι στραμμένη στην Χριστουγεννιάτικη Περίοδο, την τελευταία εορταστική περίοδο του τρέχοντος έτους. Θέλουμε οι καταναλωτές να προτιμήσουν την αγορά της Κομοτηνής και τα τοπικά προϊόντα» καταλήγει η πρόεδρος στέλνοντας προς τους κατοίκους της περιοχής,για μια ακόμη φορά, μήνυμα στήριξης της τοπικής αγοράς.
Φώτο: Κική Κωνσταντινίδου, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/33Uctew
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη