Ειδήσεις

Αποκατάσταση – επέκταση ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο της Π.Ε.


Στην Αποκατάσταση – επέκταση ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την σύμβαση κατασκευής του έργου  προϋπολογισμού 400.000 ευρώ (με ΦΠΑ), το οποίο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Όπως τόνισε ο κ. Κ Αγοραστός: «Με τις παρεμβάσεις αυτές βελτιώνουμε την ασφάλεια του οδικού δικτύου της  Π.Ε. Καρδίτσας όπου υπάρχει ανάγκη. Πρόκειται για υποδομές απολύτως απαραίτητες για την μείωση της επικινδυνότητας  και για την αναβάθμιση των μετακινήσεων των πολιτών. Με το έργο αυτό ωφελούνται οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής, καθώς και οι χρήστες του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου γενικότερα».

Αντικείμενο του έργου είναι η συντήρηση και η επέκταση του ηλεκτροφωτισμού των υφιστάμενων κόμβων και αξόνων του οδικού δικτύου της ΠΕ Καρδίτσας αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων καθώς και η κατασκευή νέων εγκαταστάσεων. Το έργο περιλαμβάνει την τοποθέτηση επιπλέον ιστών, την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων ή αντικατάσταση με LED κτλ καθώς και την αποκατάσταση μεγάλης έκτασης ζημιών που έχουν προκληθεί.

Η απαραίτητη τακτική συντήρηση των εγκαταστάσεων του οδοφωτισμού (ενδεικτικά) περιλαμβάνει την αντικατάσταση λαμπτήρων, μετασχηματιστών κτλ, φθαρμένων ή κατεστραμμένων υπόγειων καλωδίων, τη συντήρηση (καθαρισμό και αποκατάσταση φθορών) των πίλαρ και των ηλεκτρικών διανομών τους καθώς και την αντικατάσταση οργάνων σ’ αυτούς. Επίσης  γίνεται και αποκατάσταση τυχαίων βλαβών καθώς και οποιαδήποτε άλλη εργασία απαιτηθεί για τη σωστή λειτουργία των εγκαταστάσεων και την βελτίωση του οδοφωτισμού, σύμφωνα με τις προκύπτουσες ή/και τρέχουσες ανάγκες της Υπηρεσίας.

Παράλληλα θα αντιμετωπιστούν έκτακτες καταστάσεις όπως πχ απομάκρυνση κατεστραμμένων ιστών, αποκατάσταση και θέση σε λειτουργία του φωτισμού του κόμβου από μεμονωμένο βραχυκύκλωμα κα.

Τόπος εκτέλεσης του έργου είναι οι οδικοί άξονες και οι κόμβοι ηλεκτροφωτισμού στο σύνολο του εθνικού και επαρχιακού δικτύου αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Καρδίτσας αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Καρδίτσας.

 

Προηγούμενο άρθρο Σεμινάριο ΣΘΕΒ: Ηλεκτρονικά Βιβλία ΑΑΔΕ my DATA
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής του Μητροπολίτη κ. Τιμόθεου