Ειδήσεις

Ασ. Σκόνδρα: Μεγάλη η προσφορά των Πολιτιστικών Συλλόγων γιατί κρατούν ζωντανό τον τόπο μας


Επισκέψεις και στα πιο απομακρυσμένα χωριά του Νομού Καρδίτσας, τόσο στον ορεινό , όσο και στον πεδινό όγκο, πραγματοποίησε η Βουλευτής Καρδίτσας κ. Ασημίνα Σκόνδρα την προηγούμενη εβδομάδα, αξιοποιώντας το χρόνο που ήταν κλειστή η Βουλή, για να συναντηθεί  με τους συντοπίτες της.

Η Καρδιτσιώτισσα Βουλευτής, πιστή στο ραντεβού που δίνει κάθε χρόνο, παραβρέθηκε και συμμετείχε σε πλήθος  εκδηλώσεων των Πολιτιστικών Συλλόγων όπου ήταν προσκεκλημένη,  αντάλλαξε ευχές και μοιράστηκε μαζί τουςευχάριστες στιγμές.

Σε δηλώσεις της δε, αναφέρει ότι:

«Αυτές τις ημέρες,  τα χωριά μας, γέμισαν ζωή.Καρδιτσιώτισσες και Καρδιτσιώτες, από το εσωτερικό της χώρας και όχι μόνο,  επέστρεψαν για λίγο στις πατρογονικές τους εστίες, βρέθηκαν με συγγενείς, φίλους και γνωστούς και συμμετείχαν στις δραστηριότητες που ανέπτυξαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και διάφοροι άλλοι φορείς.

Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, αλλά και ενθαρρυντικό να βλέπει κανείς, κάθε χρόνο όλο και περισσότερο τους πολιτιστικούς Συλλόγους, να στέκονται αρωγοί της παράδοσης, να μεταλαμπαδεύουν στους νέους μας τα ήθη και τα έθιμα, να δραστηριοποιούνται και να αναδεικνύουν την πλούσια πολιτισμική μαςκληρονομιά που αποτελεί ένα από τα βασικότερα στοιχεία της ταυτότητά μας.

Μέσα από τη συνεργασία και την ομαδικότητα,  αναπτύσσουν δημιουργικές πρωτοβουλίες, παρόλο που συνήθως οι οικονομικές τους δυνατότητες είναι περιορισμένες.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους, αλλά καιστους εθελοντές που στηρίζουν και πλαισιώνουν όλες αυτές τις δράσεις, ορμώμενοι από την πίστη στις κοινές αξίες του πολιτισμού μας, αλλά κυρίως από την αγάπη τους για τον τόπο και τη διάθεση προσφοράς.

Τους οφείλουμε ένα μεγάλο «Ευχαριστώ»όχι μόνο για την προσφορά τους, αλλά και για την υπέροχη και ζεστή φιλοξενία που προσέφεραν σε κάθε επισκέπτη.

Η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι δύναμη και στόχος μας είναι, όχι μόνο η διατήρησή της, αλλά η ανάδειξη και η αξιοποίησή τηςπρος όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Είναι πολύ σημαντικό να αγκαλιάσουμε, να ενισχύσουμε και να ενδυναμώσουμε τη λειτουργία και την δραστηριότητα των τοπικών συλλόγων, που με την αγάπη τους, το μεράκι τους και τις ευαισθησίεςτους, κρατάνε ζωντανό τον τόπο μας και την παράδοσή μας».

 

Προηγούμενο άρθρο Ανοιχτό τουρνουά αγωνιστικού τάβλι στον Μεσενικόλα
Επόμενο άρθρο Δ. Γιώτης: Μια ξεχασμένη επέτειος