Ειδήσεις

Δυναμικά συνεχίζεται το 35ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου


Δυναμικά συνεχίζεται το 35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει (μέχρι τις 23 Μαρτίου) η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού και το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Καθημερινά η αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου, όπου λαμβάνει χώρα το Φεστιβάλ, είναι κατάμεστη από κόσμο, γεγονός που αποδεικνύει τη δυναμική του θεσμού.

Την Κυριακή 17 Μαρτίου τη σκυτάλη στο διαγωνιστικό μέρος πήρε το Ελληνικό Θεατρικό Εργαστήρι Βρυξελλών που παρουσίασε το έργο του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή «Γάμος άνευ νύμφης».

Αυτός ήταν ο τρίτος κατά σειρά διαγωνιζόμενος θίασος από τους οχτώ συνολικά που επιλέχθηκαν για να συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση.

Το δύσκολο έργο της αξιολόγησης έχουν αναλάβει ο θεατρικός συγγραφέας-δημοσιογράφος-μυθιστοριογράφος Γιώργος Α. Χριστοδούλου, ο ηθοποιός-σκηνοθέτης-καθηγητής υποκριτικής Γιάννης Μόρτζος, η ηθοποιός-χορεύτρια-χορογράφος Τζόυς Μιχαηλίδου, ο μουσικοσυνθέτης Κωστής Ζευγαδέλης και η σκηνογράφος- ενδυματολόγος Χριστίνα Κωστέα που απαρτίζουν τη φετινή Κριτική Επιτροπή.

Όλες οι παραστάσεις μεταδίδονται μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (www.enpolis.gr)

Παρουσιάζει η Ρίτσα Τσικρίκα. Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ.

 

Πρόγραμμα Τρίτης 19 Μαρτίου

Α ΄ Βρεφικός Σταθμός Καρδίτσας – Ώρα 10.30π.μ.

Θεατρικό παιχνίδι με θέμα «Ταξίδια απόδρασης στην αναζήτηση του χαμένου ονείρου»

Επιμέλεια εκδήλωσης: Σύλβια Σινάνη, παιδαγωγός θεάτρου

Δημοτικό Κινηματοθέατρο – Ώρα 8.30μμ.

Η Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου Κρήτης θα διαγωνιστεί με το έργο «Η αγάπη άργησε μια μέρα» της Λιλής Ζωγράφου

Συνδιοργανωτές: η Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ο Δήμος Καρδίτσας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας και το Επιμελητήριο Καρδίτσας.

Συμπαραστάτης η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

 

Προηγούμενο άρθρο Η Καρδίτσα μπορεί να γίνει πρότυπο βιώσιμης πόλης
Επόμενο άρθρο Πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο στη Θεσσαλία