Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Μ. Σάββατο 27 Απριλίου 2019 και ώρα 10:30΄μ.μ., θα προστεί της υποδοχής του Αγίου Φωτός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Ακολούθως στις 11:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία της Παννυχίδος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Και στις 12:00΄, θα προεξάρχει στην τελετή της Αναστάσεως και ακολούθως, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Την Κυριακή του Πάσχα 28 Απριλίου και ώρα 7:00΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης και της εορτής του αγίου και ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του τροπαιοφόρου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρδίτσης.

Τη Δευτέρα της Διακαινησίμου 29 Απριλίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου, τη Θεία Λειτουργία και θα προστεί της Λιτανείας της ιεράς εικόνος του Αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τ.Κ. Μητροπόλεως.

Στις 11:30΄π.μ., θα προστεί της επισήμου Δοξολογίας και του ιερού μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του κεκοιμημένου οπλαρχηγού της Ελληνικής Επαναστάσεως Γεωργίου Καραϊσκάκη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου  Δ.Δ. Μαυρομματίου.

Ακολούθως, θα προστεί της ιεράς Λιτανείας της εικόνος του Αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου μέχρι την κεντρική πλατεία του Δ.Δ. Μαυρομματίου, όπου και θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση ενώπιον του έφιππου ανδριάντα του οπλαρχηγού της Ελληνικής Επαναστάσεως Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 7:00΄μ.μ., θα τελέσει την ακολουθία του Εσπερινού επί τη εορτή των αγίων και ενδόξων νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καρδίτσης.

Τη Τρίτη της Διακαινησίμου 30 Απριλίου, εορτή των αγίων και ενδόξων νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής Δ.Δ. Κυψέλης.

Προηγούμενο άρθρο Ο Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρου Υγείας Καρδίτσας τιμάει την Πρωτομαγιά
Επόμενο άρθρο Πασχαλινό μήνυμα του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων