Ειδήσεις

Κώστας Παπαλός: Να επενδύσουμε μαζί στο μέλλον του Δήμου μας


Αγαπητοί μου Φίλες και Φίλοι, Σας ευχαριστώ απ’ την καρδιά μου για τη δυναμική ανταπόκριση σας. Για να επενδύσουμε μαζί στο μέλλον του Δήμου μας. Για να φτιάξουμε ένα νέο Δήμο Καρδίτσας:

  1. Που θα εργάζεται σκληρά για την άρση των συνεπειών της κρίσης!
  2. Που θα προωθεί ένα σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο, στηριζόμενο στην καινοτομία και στις συνέργειες!
  3. Που θα νοιάζεται για τη νεολαία, τον αθλητισμό, την απασχόληση, την εκπαίδευση και την κατάρτιση!
  4. Που θα διεκδικεί μεγάλα οδικά έργα υψηλών προδιαγραφών ασφάλειας, τα οποία θα βγάλουν οριστικά τη περιοχή μας από την αναπτυξιακή απομόνωση!
  5. Που θα προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους δημότες και θα βελτιώνει συνεχώς τη καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής τους με έργα και νέες υποδομές!
  6. Που θα βελτιώνει την ελκυστικότητα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, υλοποιώντας ένα Ολοκληρωμένο Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ «ΦΡΟΝΤΙΖΩ», ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΣΚΗΣΗΣ ΜΙΑΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΑΣ «ΤΟΠΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ»!

ΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΣΥΧΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.

Κυρίαρχες επιδιώξεις από τον πρώτο κιόλας χρόνο της θητείας μας θα είναι:

–        Η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

–        Η διαχείριση των απορριμμάτων σε σύγχρονη , επιστημονική βάση.

–        Η αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην Καρδίτσα.

–        Η τουριστική ανάπτυξη με επίκεντρο την αξιοποίηση των όμορφων χωριών μας, των αρχαιολογικών θησαυρών μας, της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς μας, των συγκριτικών φυσικών πλεονεκτημάτων μας.

–        Η πολύπλευρη και εμφαντική στήριξη του πολιτισμού και των φορέων του , ως πυλώνα των πνευματικών, αλλά και ψυχαγωγικών αναζητήσεων και διεξόδων των συμπολιτών μας.

–        Η στήριξη της εκπαίδευσης της νεολαίας και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που υποφέρουν από τις συνέπειες της κρίσης.

– Η προώθηση του αθλητικού ιδεώδες, με στήριξη των τοπικών συλλόγων και σωματείων, βελτίωση των υπαρχόντων εγκαταστάσεων και δυναμική διεκδίκηση κατασκευής νέων έργων στην περιοχή μας.

–        Η εφαρμογή ολοκληρωμένου αναπτυξιακού πλάνου για αξιοποίηση των υποδομών υπερτοπικού χαρακτήρα με αφορμή τη λειτουργία του αεροδρομίου Μυρίνης και την επικείμενη ολοκλήρωση της κατασκευής του Ε65.

Τέλος, η επαναλειτουργία της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης που χωρίς αιτία κατάργησε η απερχόμενη Δημοτική αρχή. Παράλληλα, άμεση προτεραιότητα για μας αποτελεί η υλοποίηση στοχευμένων παρεμβάσεων για την αναζωογόνηση της Καρδιτσώτικης υπαίθρου και η ανασυγκρότηση στον πρωτογενή τομέα με την διάδοση και στήριξη της ιδέας του συνεργατισμού.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι, με άξονα το Δήμο όλοι οι φορείς της πόλης και  σε συνεργασία με τις εξειδικευμένες κρατικές δομές καθώς και με τις Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που εδρεύουν στην Καρδίτσα, αλλά και την Αναπτυξιακή Καρδίτσας, μπορούμε όλοι μαζί να στηρίξουμε την δημιουργία των άκρως απαραίτητων Νέων Συλλογικοτήτων που έχουμε άμεσα ανάγκη προκειμένου να ενισχυθεί δραστικά η παραγωγή πλούτου στον τόπο μας. Άλλωστε ο Δήμος, ο Νομός μας ήταν και θα παραμείνει κυρίως μία αγροτική περιοχή.

 

Η πρόταση μας απαντά ευθέως στο ερώτημα των συμπολιτών μας γιατί αξίζει η «ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑ» την υποστήριξη , την αγάπη, την ψήφο σας.

Η «ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑ» είναι εδώ, έτοιμη να παλέψει δυναμικά για την ανάπτυξη της πόλης και των χωριών μας!

Έφτασε η ώρα να ξεκινήσουμε και πάλι όλοι μαζί μια νέα εποχή δημιουργίας, μια νέα εποχή προόδου και ευημερίας για τον τόπο μας!

Συνδημότισσες και Συνδημότες Φίλες και Φίλοι

Όλοι σας γνωρίζεται ότι στο παρελθόν διώξαμε τον εφιάλτη της χρεοκοπίας και γλιτώσαμε το Δήμο από την Επιτροπεία.

Όμως δεν κοιτάμε πίσω.

Σήμερα, Μαζί, θα ξαναπιάσουμε το τιμόνι του Δήμου και θα τον οδηγήσουμε στην ανάπτυξη!

Διεκδικούμε την επόμενη θητεία στην Διοίκηση του Δήμου Καρδίτσας, γιατί μπορούμε να δώσουμε λύσεις στα καθημερινά προβλήματα της πόλης με την χάραξης μιας μακρόπνοης αναπτυξιακής στρατηγικής.

Την τελευταία πενταετία δώσαμε πολλές μάχες για να ενισχυθεί κάθε  δημιουργική προσπάθεια, κάθε δημιουργικό έργο που είχε ξεκινήσει.

Δυστυχώς, η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δεν ακολούθησε τον δύσκολο, μα ασφαλή δρόμο των ρεαλιστικών προσεγγίσεων και παρεμβάσεων στα δημοτικά θέματα! Δεν επιδίωξε σχεδόν ποτέ κοινωνικές συναινέσεις στην λήψη αποφάσεων, όπως εμείς και πολλοί πολίτες την προέτρεπαν.

Επέλεξε μια δικιά της εντελώς αυτόνομη πορεία η οποία στη πράξη δεν αποδείχθηκε μόνο αναποτελεσματική, αλλά δημιούργησε κιόλας πολλές κοινωνικές αναταράξεις και προβλήματα!

Δεν κάνουμε δίκη προθέσεων. Μένουμε στις πράξεις. Κοιτάξτε γύρω σας. Είναι σαν να πάγωσε ο χρόνος:

Δρόμοι, πεζοδρόμια, πλατείες, κυκλοφοριακό, καθαριότητα, αδέσποτα ζώα, χώροι άθλησης, πράσινο, αεροδρόμιο Μυρίνης, Δασικό χωριό και πολλά άλλα όχι μόνο “κοκάλωσαν“ στο χρόνο αλλά πήγαμε και βήματα πίσω. Κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, και παρά τα συσσωρευμένα προβλήματα της μεγάλης κρίσης πού έχει γονατίσει την συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας, η απερχόμενη Δημοτική αρχή εξαπέλυσε μία πρωτοφανή επιδρομή στα εισοδήματα των δημοτών, των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών της πόλης και των χωριών μας:

(Κατασχέσεις λογαριασμών , υπέρογκες αυξήσεις τελών & φόρων, επιβολή νέων τελών κ.ά.  ).

Δεσμεύομαι απέναντί σας ότι, με την ανάληψη της Δημοτικής Αρχής, ως πρώτη προτεραιότητα, στα πλαίσια ενός δημιουργικού διαλόγου με τους φορείς στην άμεση ελάφρυνσης των βαρών των συμπολιτών, και των επιχειρήσεων του Δήμου μας.

Συνδημότισσες και Συνδημότες Φίλες και Φίλοι

Τόσο εγώ προσωπικά όσο και ο συνδυασμός της «Δυνατής Καρδίτσας» ξεκινήσαμε ένα κοινό αυτοδιοικητικό αγώνα ώστε να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε έναν πρότυπο δήμο που θα νοιάζεται για την καθημερινότητα και τις ανάγκες των συμπολιτών.

Η πορεία δημιουργίας που είχαμε ξεκινήσει με την δική σας ψήφο εμπιστοσύνης, ανακόπηκε, σίγουρα και από δικά μας λάθη.

Το αποτέλεσμα ήταν πέντε χαμένα χρόνια.

Πέντε χρόνια στασιμότητας σε ένα δήμο μάλλον εχθρικό, βεβαιότατα όμως αποστασιοποιημένο από τις πραγματικές ανάγκες και τα προβλήματα των δημοτών.

Εδώ υπάρχουν ευθύνες:

Οι ίδιοι που με τις πράξεις τους παρέδωσαν την πόλη μας στους λαϊκιστές, που ποτέ δεν εκτέθηκαν και δεν ζήτησαν την ψήφο σας, επιχειρούν σήμερα να πράξουν τα ίδια ανεμίζοντας ευκαιριακά κομματικές σημαίες.

Τους οφείλω μία απάντηση:

Η ιστορία δεν γράφεται δύο φορές. Και η ιστορία της πόλης τους έχει καταδικάσει.

Και κάτι ακόμη:

Μπορεί οι μεγάλες παρατάξεις να έχουν δικαίωμα στο λάθος, όπως σας έχω ξανά αναφέρει, όχι όμως και εκείνοι που καθοδήγησαν το λάθος για προσωπικά οφέλη.

Συνδημότισσες και Συνδημότες Φίλες και Φίλοι

Η «ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑ» έχει ως προτεραιότητα τον πολίτη και την καθημερινότητά του, τις δικές σας ανάγκες, αλλά και τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες που κατακλύζουν κάθε χρόνο την πάντα φιλόξενη πόλη μας, τα όμορφα και γραφικά χωριά μας.

Το έμβλημα του συνδυασμού μας συμβολίζει ακριβώς την αγάπη που τρέφουμε για το συνάνθρωπό μας, την κατανόηση των δυσκολιών της σημερινής άσχημης οικονομικής συγκυρίας, την ειλικρινή και από τα βάθη της καρδιάς μας διάθεση για συμπαράσταση, αλληλεγγύη και προσφορά στη κοινωνία.

Ο Δήμος μας θέλουμε να είναι το σπίτι του κάθε δημότη, το σπίτι που όλοι μας αγαπάμε, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και το τελευταίο καταφύγιο που θα μας συνδράμει στην αντιμετώπιση των μικρών, η μεγάλων προβλημάτων και στην άρση των αδικιών.

Βαθιά μας πεποίθηση είναι ότι η ενότητα στόχων και επιδιώξεων είναι η βασικότερη, πρώτιστη και αναγκαία προϋπόθεση για να βαδίσουμε όλοι μαζί στο δρόμο της ανάπτυξης , της ευημερίας και της προόδου.

Γιατί μόνο έτσι, στο πλαίσιο μιας «Τοπικής Διακυβέρνησης» στην οποία συμμετέχουν ισότιμα και δημοκρατικά όλοι οι φορείς, οι κινήσεις και οι πολίτες, μπορούν να εκπληρωθούν οι επιθυμίες και να επιτευχθούν οι κοινοί στόχοι.

Γιατί μόνο έτσι τα προγράμματα αποκτούν υπόσταση, ρεαλισμό, χρησιμότητα και χρηστικότητα, αποδίδοντας τους προσδοκώμενους καρπούς.

Γιατί μόνο έτσι μπορεί να αναγεννηθεί ο Δήμος μας που την τελευταία πενταετία δυστυχώς έχει εγκαταλειφτεί στην τύχη του!

Συνδημότισσες και Συνδημότες Φίλες και Φίλοι

Σας ζητάμε να μας εμπιστευτείτε για να εφαρμόσουμε το ολοκληρωμένο και καινοτόμο πρόγραμμά μας.

Είναι το μόνο που μπορεί να αλλάξει επίπεδο το Δήμο Καρδίτσας, διότι είναι μελετημένα στοχευμένο, ρεαλιστικό, έχει συγκεκριμένο πλάνο υλοποίησης και διαχειρίσιμο κόστος!

Έχοντας την ευθύνη των πράξεών μας ως αντιπολίτευση απέναντι στους λαϊκιστές και τον λαϊκισμό, γνωρίζουμε τις άμεσες λύσεις που πρέπει να δώσουμε στα τοπικά προβλήματα, στις ανάγκες και την καθημερινότητα του κάθε συμπολίτη και της κάθε συμπολίτισσας μας, να συνεχίσουμε το όραμά μας, να δημιουργήσουμε όλοι μαζί τις προϋποθέσεις ώστε ο Δήμος μας να καταστεί και πάλι πρωταγωνιστής.

Είμαστε όλοι εδώ να ξεκινήσουμε συνεχίζοντας από εκεί που μας ανέκοψαν, σαφώς και αξιοποιώντας ό,τι καλό έγινε αυτή την περίοδο, ώστε με σχέδιο και στρατηγική να επιτύχουμε.

Και έχοντας πάρει εκ νέου την εντολή σας Θα κάνουμε πράξη το μεγάλο όραμα της Δυνατής Καρδίτσας.

Βασική αρχή της διαχείρισης του Δήμου για τέσσερα χρόνια θα είναι η ενεργοποίηση των αισθητηρίων της οργάνων:

Να ανοίγει τα μάτια της να βλέπει, Να ανοίγει τα αφτιά της να ακούει και Να μιλάει πάντοτε με πράξεις βάση όσων είδε και άκουσε, πάντα με γνώμονα τον άνθρωπο.

Για το λόγο αυτό:

Δημιουργούμε –όπως είπαμε- το πρόγραμμα «ΦΡΟΝΤΙΖΩ».

Παρέχουμε την δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας του πολίτη της Καρδίτσας με τις υπηρεσίες του Δήμου.

Για να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικά μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας.

Συμπαρατασσόμαστε και συλλειτουργούμε με διάλογο και δημοκρατία με όλους τους φορείς.

Έχουμε υπομονή και επιμονή, συνέπεια και συνέχεια στην αποτελεσματικότητα και στην επίτευξη των καλών αποτελεσμάτων.

Το δίκαιο και ο ρεαλισμός θα αντικαταστήσουν τον καιροσκοπισμό και τον λαϊκισμό.

Ο Δήμος μας μπορεί και πρέπει:

να εργάζεται σκληρά για την άρση των συνεπειών της κρίσης που ταλαιπωρούν τα νοικοκυριά (ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων) και τις επιχειρήσεις.

ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ

ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΩΣ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ, ΑΡΚΕΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ!

Ο ανεξάρτητος συνδυασμός μας «ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑ»,

και εγώ προσωπικά 

απευθυνόμαστε σε όλους σας,

ζητώντας ευθέως την θετική σας ψήφο

για να ξεκινήσουμε μαζί μια Νέα Εποχή για το Δήμο μας!!!

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΔΟΜΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ!!!

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΓΚΡΙΖΟ,

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΧΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

          ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ

          ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ.

ΔΙΑΡΚΕΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ.

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ, ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ  ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΗ

Η ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ!!!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ  ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΠΑΝΤΑ

ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ!!!  

Προηγούμενο άρθρο Η κεντρική ομιλία του Κώστα Αγοραστού στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Μετάδοση εκλογικών αποτελεσμάτων Θεσσαλίας 26ης Μαΐου 2019