Ειδήσεις

Με βήμα ταχύ για τον 8ο Μύλο των Ξωτικών


Στην τελική ευθεία για τον 8ο Μύλο των Ξωτικών εισήλθε ο Δήμος Τρικκαίων και η πόλη των Τρικάλων. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε το βράδυ της Πέμπτης 15 Νοεμβρίου 2018, σειρά δράσεων για την πραγματοποίηση της μεγαλύτερης χριστουγεννιάτικης γιορτής στη χώρα μας. Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν, ο προϋπολογισμός της διοργάνωσης, οι άδειες συμμετοχής, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και οι πιστώσεις για πολύ σημαντικές εκδηλώσεις στη διάρκεια του Μύλου των Ξωτικών.
Ενδεικτικό του κλίματος που κυριάρχησε στη συζήτηση ήταν η δήλωση του δημάρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου. Με τη φράση «προχωράμε με δυναμική ανάπτυξης για μία περιοχή που ξεχωρίζει» ο Δήμαρχος Τρικκαίων ουσιαστικά κατέγραψε τις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για ολόκληρη την περιοχή των Τρικάλων. Είναι ενδεικτικό ότι έγινε συζήτηση συνολικά για τις υποδομές της πόλης, όπως τα καταλύματα και την ανάγκη δημιουργίας νέων, για την αύξηση του χώρου με την προσθήκη όλης της περιοχής (το «νησάκι») πίσω από το πάρκο Ματσόπουλου κ.α. Επίσης η συζήτηση ασχολήθηκε με την ουσία της διοργάνωσης του Μύλου, δηλαδή για θέματα που σχετίζονται με την αναβάθμισή του, με τα οικονομικά ζητήματα, με τις υποδομές με τον τρόπο λειτουργίας του. Η αντιπολίτευση έθεσε διάφορα ζητήματα τα οποία απαντήθηκαν. Για παράδειγμα, η φράση του προέδρου της e-trikala ΑΕ κ Γιάννη Κωτούλα για την αυτοχρηματοδοτούμενη αυτή διοργάνωση, χωρίς επιχορήγηση από Δήμους, όπως γίνεται σε άλλες περιοχές της χώρας ή σε άλλες διοργανώσεις, δείχνει και το μέγεθος της δράσης που κατέστησε τα Τρίκαλα πόλη αναφοράς ια τον χειμερινό τουρισμό. Με αυτή την αφορμή ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στη δυναμική της πόλης και του Δήμου Τρικκαίων, στη διατήρηση του ίδιου του κτηρίου σε τόσο καλή κατάσταση, στον μεγάλο τζίρο που διαχέεται στην πόλη, στην πρόνοια για δημιουργία Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας. Και κατέληξε: Ο μόνος δρόμος είναι να κοιτάξουμε μπροστά για να ετοιμάσουμε την πόλη μας. Ο Δήμος δείχνει την υπευθυνότητά του, ρισκάρει, προχωρά». Και εκθείασε τη συνεργασία στην πόλη, τονίζοντας πως, όσα κι άλλα παρόμοια πάρκα ανοίξουν, δεν έχουν αυτή την κουλτούρα και τη σύζευξη του Δήμου με την κοινωνία. Ανέφερε, τέλος, την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας των επιχειρηματιών με τον Δήμο και την e-trikala ΑΕ,, επισημαίνοντας πως όλα τα μηνύματα καταλήγουν σε ένα ακόμη μεγαλύτερο και πιο επιτυχημένο για όλους εγχείρημα τη φετινή χρονιά.
Σημειώνεται, μάλιστα, ότι ο Μύλος έχει αυξηθεί σε όγκο, καταλαμβανόμενο χώρο, δωρεάν δράσεις για όλους και υποδομές, που μένουν στην πόλη. Όπως, για παράδειγμα, η περυσινή αγορά 200 κιτ ρομποτικής για όλα τα σχολεία του Δήμου, η φετινή ανακατασκευή των μυλαυλάκων, αλλά και υποδομών για την ίδια τη διοργάνωση.

Προηγούμενο άρθρο Κίνημα Αλλαγής Καρδίτσας: Κάθε Νοέμβρη
Επόμενο άρθρο Στη τελετή θεμελίωσης της πρώτης Ενεργειακής Αγροτικής Κοινότητας ο Περιφερειάρχης