Ειδήσεις

Παναγιώτα Βράντζα: Αμύνεσθαι περί ψήφων


Γεωστρατηγικά παιχνίδια ισχύος, μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, ανίκανες ηγεσίες και αδιάφορες απέναντι στα συμφέροντα των λαών τους, οδήγησαν εκατομμύρια απελπισμένους στην αναζήτηση ελπίδας.

Η Ελλάδαβρίσκεται στο δρόμοπολλών από αυτούς, προς τη «γη της επαγγελίας» της βόρειας Ευρώπης. Η κατάσταση στα σύνορα της χώρας μας έγινε εκρηκτική. Άνθρωποιαπελπισμένοι και εξαθλιωμένοι χρησιμοποιούνται ως εργαλείοστα χέρια των διαφόρων «Ερντογάν»αυτού του κόσμου. Σε έναν άχαρο και επικίνδυνο ρόλο, ως εργαλείοχρησιμοποιείται και ολόκληρη η χώρα, είτε ως «προβλέψιμος σύμμαχος», είτε ως ο «φτωχός συγγενής» της «Ευρωπαϊκής οικογένειας»!

Το μόνο μέλημα της επικίνδυνης Ελληνικής κυβέρνησης, η οποίαδείχνει να μην αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης, είναι η συγκράτηση του ακροδεξιού και εθνικιστικού ακροατηρίου, το οποίο κινδυνεύει να χάσει από τις παλινωδίες της στο προσφυγικό. Για κάποια λίγα εκλογικά οφέλη και με στόχο το εσωτερικό ακροατήριο, στήνει σκηνικό πολέμου στον Έβρο. Θέτει σε κίνδυνο τους ανθρώπουςτων σωμάτων ασφαλείας, τους κατοίκους της περιοχής, τους ευάλωτουςανθρώπους που ζητούνάσυλο και διέλευση για μια ασφαλή χώρα, και τέλος την αξιοπιστία της χώρας και των πολιτών της.

Ταυτόχρονα, τροφοδοτεί τη μισαλλοδοξία και ξυπνά με κάθε τρόπο τα φοβικάένστικτατων Ελλήνων,προσπαθώντας να ενοχοποιήσει για όλα τα δεινάτους, τους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου.

Η κατάστασηαπαιτείψυχραιμία, εθνικήσυνεννόηση και διαχείριση του ζητήματος με πρωτοβουλίεςπου θα πάρει η χώρα. Το πρόβλημα δεν είναι Ελληνοτουρκικό, είναι Ευρωτουρκικό και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Οι ευθύνες και η δυνατότητα παρέμβασης βρίσκονται στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, εκεί θα πρέπει να αναζητήσουμε και να διεκδικήσουμε τις λύσεις.

Δυστυχώς,φαίνεται ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  έχει άλλες «προτεραιότητες». Η κατάσταση δεν είναι εύκολη και δεν φαίνεται να εξομαλύνεται σύντομα. Σε κάθε  περίπτωση θα πρέπει να παραμείνουμε άνθρωποι.

Γράφει η Παναγιώτα Βράντζα, κτηνίατρος, πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Η Γαλλική Γλώσσα: Γέφυρα στον Κόσμο
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Erasmus Dual Career - Διπλή Σταδιοδρομία