Ειδήσεις

Πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της Μάχης της Ματαράγκας


 Από την Π.Ε. Καρδίτσας γίνεται γνωστό ότι με το Π.Δ. 329/2003 (ΦΕΚ 276 Α’/5-12-2003) καθιερώθηκε η 21η Μαρτίου, επέτειος της τελευταίας μάχης της Θεσσαλικής Επανάστασης του 1878, ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για τη Θεσσαλία, με εκδηλώσεις εορτασμού στο Νομό Καρδίτσας.

Κατά το φετινό εορτασμό θα πραγματοποιηθούν στην Τοπική Κοινότητα Ματαράγκας του Δήμου Σοφάδων οι εξής εκδηλώσεις:

20η Μαρτίου 2019

  • Ώρα 5:00 μ.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου του ήρωα Γ. Λάιου στην περιοχή Ύψωμα Πετρομαγούλα, κοινότητας Πύργου Κιερίου και ομιλία από τον κο Καρατάσιο Νικόλαο, Διευθυντή Γυμνασίου Μουζακίου.

21η Μαρτίου 2019

  • Γενικός σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας μέχρι και τη δύση του ηλίου της ίδιας ημέρας
  • Φωταγώγηση των δημοσίων κτηρίων, των δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 21ης Μαρτίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας.
  • Ώρα 10:30 π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ματαράγκας. Προσέλευση επισήμων στη δοξολογία από ώρα 10:00 π.μ. Τέλος προσέλευσης ώρα 10:15 π.μ. Ομιλία από τον κο Αντωνίου Δ. Αντώνιο, Διδάκτωρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου Σορβόννης.
  • Επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο της κεντρικής πλατείας της Τοπικής Κοινότητας Ματαράγκας, μπροστά από το Κοινοτικό Γραφείο.
  • Κατάθεση στεφάνων στον ανωτέρω χώρο από τους κκ. Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Περιφερειάρχη ή Αντιπεριφερειάρχη, Α.Δ. Φρουράς Καρδίτσας, Δημάρχους Σοφάδων και Καρδίτσας, Αστυνομικό Δντή, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις, Εκπροσώπους Ενώσεων Αναπήρων πολέμου και Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, Πολιτικά Κόμματα, λοιπές Οργανώσεις και Συλλόγους που προθυμοποιήθηκαν να τιμήσουν τον ανωτέρω εορτασμό.
  • Ο Δ.Ο.Π.Α. Καρδίτσας παρακαλείται για τη διάθεση της Φιλαρμονικής, ο Α.Δ. Φρουράς για τη διάθεση των αναγκαίων για την επιμνημόσυνη δέηση και το τμήμα απόδοσης τιμών και η Αστυνομική Δ/νση Καρδίτσας για την τήρηση της τάξης.

Τελετάρχες ορίζονται:

  1. ο κος Υπερήφανος Κωνσταντίνος, υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και
  2. η κα Μπάγκου Μαρία, υπάλληλος του Δήμου Καρδίτσας
Προηγούμενο άρθρο Πρότυπο Ογκολογικό Κέντρο στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Συμβουλευτική Ψυχολογία & Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία