Ειδήσεις

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ των Συντονιστών Αποκεντρωμένων Διοικήσεων


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Υφυπουργού Δημήτρη Οικονόμου, του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ευθύμη Μπακογιάννη και των επτά Συντονιστών Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδος για θέματα που αφορούν στη συγκρότηση και λειτουργία των Συμβουλίων Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων Α και Β (ΣΥΠΟΘΑ Α και Β) και των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής (ΣΑ).

Στο κομμάτι που αφορά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας ο Συντονιστής Νικόλαος Ντίτορας ενημέρωσε μεταξύ άλλων τους συμμετέχοντες ότι η συγκρότηση των προαναφερθέντων Συμβουλίων βρίσκεται σε πολύ καλό στάδιο. Ειδικότερα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και δη τις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Μαγνησίας & Σποράδων, Τρικάλων και Καρδίτσας:

Οι  Αποφάσεις συγκρότησης των ΣΥΠΟΘΑ Α  έχουν υπογραφεί από τον Συντονιστή και έχουν αποσταλεί προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο, ενώ οι Αποφάσεις συγκρότησης των ΣΥΠΟΘΑ Β έχουν αποσταλεί στο ΦΕΚ για δημοσίευση.

Σχετικά με τις Αποφάσεις συγκρότησης των ΣΑ  αυτές έχουν υπογραφεί από τον Συντονιστή, έχουν δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, έχουν αναρτηθεί στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ και έχει ανακοινωθεί η δημοσίευσή τους αρμοδίως.

Αναφορικά με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και δη τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας:

Έχουν συγκροτηθεί όλα τα ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ Α΄ και Β΄(10 συνολικά) και έχουν αποσταλεί για δημοσίευση στο ΦΕΚ. Συγκεκριμένα έχουν δημοσιευτεί στο ΦΕΚ τα ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ Α΄ και Β΄ της Π.Ε. Βοιωτίας, ενώ εκκρεμεί η δημοσίευση στο ΦΕΚ για τα υπόλοιπα 8 όργανα. Επιπροσθέτως έχει καθοριστεί άμεση συνεδρίαση του ΣΥ.ΠΟ.ΘΑ Α΄ Βοιωτίας με τηλεδιάσκεψη.

Όσο αφορά τα ΣΑ, έχουν συγκροτηθεί τα 2 από τα 5, ενώ για την συγκρότηση των υπολοίπων εκκρεμεί η αποστολή στοιχείων από την Περιφέρεια Στερεάς προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Είναι γεγονός ότι λόγω των έκτακτων γεγονότων της τρέχουσας επικαιρότητας και δη της εξάπλωσης του κορωνοϊού (COVID-19) στη χώρα μας, οι συνθήκες και ο τρόπος εργασίας έχουν προσαρμοστεί στις νέες αυτές καταστάσεις. Για το λόγο αυτό και προκειμένου να συνεχιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα και απρόσκοπτα η εργασία στο δημόσιο τομέα  ώστε να μην υπάρξει έλλειμμα εργασιακής ετοιμότητας, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας έχει ήδη λάβει μέτρα και τρόπους που διευκολύνουν την αποτελεσματικότητα της εργασίας, όπως η εξ αποστάσεως παροχή εργασίας με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, οι συναλλαγές με τους πολίτες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) ή  τηλεμοιοτυπίας (fax), η χρησιμοποίηση πιο συχνά πλέον της τηλεδιάσκεψης όπως η ηλεκτρονική πλατφόρμα epresence, η καθημερινή χρήση του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου, η λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος “ ΙΡΙΔΑ” κ.α.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το 5o Συνέδριο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας γίνεται Virtual σε νέα ημερομηνία
Επόμενο άρθρο Σε ετοιμότητα για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα η Περιφέρεια Θεσσαλίας