Ειδήσεις

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαστηριακών Ιατρών


Ο Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου στηρίζει σθεναρά τις επερχόμενες κινητοποιήσεις των εργαστηριακών Ιατρών που έχουν εξαγγείλει οι περιφερειακές τους ενώσεις, σε σύμπλευση με την απόφαση των  Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ο οποίος και τις καλύπτει απόλυτα.

Έχει περάσει μια δεκαετία διαρκούς υφαρπαγής των αποζημιώσεων (clawback) των συμβεβλημένων εργαστηρίων με τον ΕΟΠΥΥ.  Έχει περάσει μια δεκαετία κατάθεσης προτάσεων από την πλευρά της ιατρικής κοινότητας, τόσο για την υπερσυνταγογράφηση εργαστηριακών εξετάσεων και την αντιμετώπιση  της προκλητής  ζήτησης όσο και για την αυστηρή εφαρμογή των απαραίτητων θεραπευτικών πρωτοκόλλων.

Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο η πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας για την οριστική κατάργηση του clawback και την καθιέρωση ελάχιστης αξιοπρεπούς αμοιβής σε κάθε εργαστηριακή πράξη ψηφίστηκε και αποτελεί μέρος της εισήγησης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Οι εργαστηριακοί γιατροί του Νομού Καρδίτσας από τις 8 Μαΐου 2024 προτίθενται να κάνουν αποχή από τα ιατρικά τους καθήκοντα, διαμαρτυρόμενοι για την παραμονή των μνημονιακών δεσμεύσεων που επιβάλλει ο ΕΟΠΥΥ που τους οδηγούν στον οικονομικό αφανισμό και στο κλείσιμο των ιατρείων τους.  Καλούμε την πολιτεία να αναλογιστεί άμεσα την κρισιμότητα της κατάστασης και να δώσει τις πρέπουσες λύσεις.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ευχετήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Κώστα Τέλιου
Επόμενο άρθρο Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η 2η Γενική Συνέλευση της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Περιφερειών με Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (AREPO)