ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ομόνοια: Ένα κόουτς «υψηλών πτήσεων»

Οι προδιαγραφές του νέου τεχνικού δείχνουν και τις βλέψεις για την ομάδα της επόμενης μέρας

24sports.com.cy

info@24sports.com.cy

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η νέα εβδομάδα όσον αφορά τις εξελίξεις στο θέμα της εξεύρεσης νέου προπονητή για την Ομόνοια. Οι πιθανότητες να υπάρξει οριστική κατάληξη στο ζήτημα είναι λίγες, ωστόσο όσο περνούν οι μέρες, τόσο πιο κοντά θα φτάνουμε στην σταθεροποίηση της τελικής λίστας με τους υποψηφίους τεχνικούς για να αναλάβουν το τριφύλλι. Μιας λίστας της οποίας κριτήριο επιλογής αποτελεί το «know-how» που θα οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή.

«Θα επιδιώξουμε ο νέος προπονητής να θεωρείται προσωπικότητα, να μπορεί να αντέξει συνθήκες πίεσης και αν είναι δυνατόν να έχει κάνει ξανά πρωταθλητισμό» αυτά δήλωσε πριν μερικές μέρες ο Αντρέας Δημητρίου, ερωτώμενος για το θέμα. Η χρήση της λέξης «πρωταθλητισμός» και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο συντάχθηκε η θέση φανερώνει πολλά για την επόμενη μέρα που ξημερώνει στους «πράσινους».

Το γεγονός και μόνο ότι τα λόγια του υπευθύνου Τύπου των πρασίνων περιείχαν το στοιχείο του πρωταθλητισμού δείχνει το «αυτονόητο» μέλλον στο οποίο στοχεύει η Ομόνοια. Τα στείρα από τίτλους και επιτυχίες χρόνια που έχει βιώσει την τελευταία δεκαετία η ομάδα μπορεί να άλλαξαν τις βλέψεις που υπήρχαν σε κάθε ποδοσφαιρική περίοδο, ωστόσο τα υπάρχοντα διοικητικά δεδομένα έχουν διαφοροποιήσει το σενάριο. Ο νέος τεχνικός θα κληθεί να οδηγήσει την ομάδα στις υψηλές θέσεις, με τα όρια όμως να θέτονται εξ αρχής. Το «αν είναι δυνατόν» που ακούστηκε από το στόμα του Αντρέα Δημητρίου και προϋπάντησε τον «πρωταθλητισμό» φανερώνει την ορθολογική σκέψη που διακατέχει όσους εργάζονται για το χτίσιμο της νέας Ομόνοιας. Το να στοχεύσουν οι «πράσινοι» στην κατάκτηση του πρωταθλήματος δεν μοιάζει κάτι που θα επιχειρήσουν, όχι όμως και να αποκλείσουν.

Το ιδανικότερο σενάριο για την Ομόνοια είναι ο νέος τεχνικός να κατέχει και να εφαρμόσει με επιτυχία την τεχνογνωσία που χρειάζεται η ομάδα για να επανέλθει στην κορυφή. Η στήριξη σε ένα πλάνο και στο πρόσωπο του νέου τεχνικού είναι όμως το μεγάλο στοίχημα ώστε η Ομόνοια να προχωρήσει σε σταθερά βήματα ανόδου.

Βασίλης Κυριάκου

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24sports.com.cy

Ομόνοια: Τελευταία Ενημέρωση