ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

10 μοναδικές προτάσεις για το weekend

Θεατρικές παραστάσεις, lives και ταινίες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Θεατρικές παραστάσεις, lives, ταινίες, προτάσεις που δίνουν νόημα στο Σαββατοκύριακο μας.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Πάνος Μουζουράκης

Μετά από τα τελευταία EP & LP με τίτλο «Αυτή είναι η ζωή» και «That's Life», ο Πάνος Μουζουράκης επιστρέφει από την Αμερική πάνω στη σκηνή Στο Πέραμα & στην Διαχρονική για να αποδείξει ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί με το “That's live”. Μια ζωντανή παράσταση, με όλα τα απρόοπτα που μπορούν να συμβούν στην ζωή και την σκηνή. (Παρασκευή 10/1 Πέραμα Λεμεσός, 22.00 Σάββατο 11/1 Διαχρονική Μουσική Σκηνή Λευκωσία, 22.30)

Wozzeck - The MET Live

Σε ζωντανή μετάδοση από την Metropolitan Opera. Το εξπρεσιονιστικό αριστούργημα του Alban Berg είναι ένα από τα πλέον σημαντικά έργα του 20ου αιώνα, που χαρακτηρίζεται από την έξοχη παρτιτούρα του και την έντονη συναισθηματική φόρτιση που δημιουργεί. Ο Alban Berg συνέθεσε το έργο, το οποίο είναι βασισμένο στο θεατρικό του Georg Büchner, κατά τη διάρκεια και στον απόηχο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, παρουσιάζοντας μια σκοτεινή περιπλάνηση ενός στρατιώτη, νικημένου από την κακία της κοινωνίας. (Σάββατο 11/1 Ριάλτο Λεμεσός, 19.55)

Κώστας Παρίσσης

Ένα "υπόγειο ρεύμα", λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου του cd, με λυρική διάθεση εκφράζεται μέσα από τα τραγούδια του, αλλά και από αυτά που γέννησαν οι συνεργασίες του με πολλούς φίλους του, όπως η Μελίνα Κανά, ο Γιάννης Χαρούλης, ο Χάρης Κατσιμίχας ο Μπάμπης Στόκας ο Πάνος Μουζουράκης ο Μίλτος Πασχαλίδης κ.α. (Σάββατο 11/1 Καφενείο Χουζούρι Λεμεσός, 21.30)

Alexia: The Untold Story of Women in Jazz

Η Αλέξια αποτίει φόρο τιμής και ερμηνεύει τις Μεγάλες γυναικείες Φωνές της Αμερικανικής Τζαζ - Nina Simone, Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Felicia Sanders, Anita O'Day, Betty Carter, Abbey Lincoln κ. ά. μέσα από τα λιγότερο γνωστά τους τραγούδια, αναδεικνύοντας διά μέσω των μουσικών τους επιλογών, ποιες ήταν, τι ένοιωθαν για όσα συνέβαιναν γύρω τους στον κόσμο αλλά και στην προσωπική τους ζωή και πως επηρέασαν την κοινωνία διά μέσω του ακτιβισμού τον οποίον είχαν επιλέξει ως τρόπο ζωής. The Untold Story of Women in Jazz, πρόκειται επίσης να φωτίσει την Untold Story της ίδιας της Αλέξιας στη μέχρι σήμερα μουσική της πορεία. Αυτά τα τραγούδια είναι η ιστορίες τους. (Κυριακή 12/1 Ριάλτο Λεμεσός, 20.30)

ΘΕΑΤΡΟ

«Ο Γυάλινος Κόσμος»

Το θέατρο Ανεμώνα Υποδέχεται την καινούργια χρονιά με το κλασσικό αριστούργημα του Τενεσί Ουίλιαμς, "Γυάλινος Κόσμος". Η παράσταση θα ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Αντρέα Τηλεμάχου. Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο του 1944 στο θέατρο Σιβίκ του Σικάγου σημειώνοντας από την πρώτη στιγμή πρωτοφανή καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία και καθιερώνοντας αμέσως τον Ουίλλιαμς ως τον πλέον φέρελπι συγγραφέα της εποχής ενώ μεταφέρθηκε την επόμενη χρονιά στο Μπροντγουέη της Νέας Υόρκης (θέατρο Playhouse, Μάρτιος 1945) όπου ο θρίαμβος συνεχίστηκε και το έργο βραβεύτηκε με το σημαντικό New York Drama Critics Circle Award ως το καλύτερο Αμερικανικό έργο της χρονιάς. (Παρασκευή 10/01 - Kυριακή 12/1 Θέατρο Ανεμώνα Λευκωσία, 20.30 Κυρ 19.00)

«Η νύχτα έχει πολλά μάτια»

Μετά τον θάνατο του πρώτου της συζύγου σε δυστύχημα, η Έλεν Κάτγουελ, νεαρή κληρονόμος μιας πλούσιας οικογένειας, πέφτει σε κατάθλιψη. Η στενή της φίλη Σάρα, εκπαιδευμένη νοσοκόμα, τη βοηθά να ξαναβρεί τον εαυτό της και σύντομα η Έλεν γνωρίζει τον Τζων Γουήλερ, ένα μεγαλύτερο της άντρα με ύποπτο επαγγελματικό παρελθόν. Σύντομα παντρεύονται και μετακομίζουν στο Μανχάταν, μαζί με τη Σάρα η οποία εξακολουθεί να εκτελεί χρέη προσωπικής νοσοκόμας και τη Σοφία, τη Σιτσιλιάνα οικονόμο. Η απρόσμενη εμφάνιση του εκκεντρικού τους γείτονα Άπλμπυ, ο οποίος μοιάζει να τους κατασκοπεύει, προκαλεί περαιτέρω εντάσεις στην ήδη φορτισμένη ατμόσφαιρα. (Παρασκευή 10/1 Πολυχώρος ΕΣΤΙΑ, 20.30)

ΠΑΙΔΙ

«Το κορίτσι που επιμένει»

Βασισμένο στο μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης, Το κορίτσι που επιμένει είναι ένα τρυφερό έργο μύησης για την ομορφιά αλλά και τις δοκιμασίες ζωής, που απευθύνεται σε θεατές όλων των ηλικιών. Ένα κείμενο που μιλάει και «τραγουδάει» για την αγάπη, το όνειρο, τις δυσκολίες, την τόλμη, την προσπάθεια και, κυρίως, για την επιμονή που οδηγεί στην επιτυχία. (Kυριακή 12/1 Θέατρο ΘΟΚ, 10.30)

«Ένα Αγόρι και το Αστέρι»

«Ένα Αγόρι και το Αστέρι» η νέα παράσταση του Θεάτρου Δέντρο για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Μια πραγματικά Χριστουγεννιάτικη Παράσταση με ζωντανή πολυμελή Χορωδία κι Ορχήστρα με χορό, τραγούδι, χωρίς ηθικοπλαστικά διδάγματα με μόνο στόχο να ταξιδέψουμε σε όμορφα νοήματα, με βοηθούς το χιούμορ και την φαντασία. (Σάββατο 11- Κυριακή 12/1 Θέατρο Δέντρο, 10.30 Κυρ. και στις 16.00)

Παραμυθούπολη Χριστουγέννων 2019

Η αγαπημένη Παραμυθούπολη, πιο ανανεωμένη από ποτέ με σύγχρονα, εντυπωσιακά παιχνίδια που θα καταπλήξουν μικρούς και μεγάλους και δωρεάν είσοδο για όλους. (Μέχρι Κυριακή 12 Ιανουρίου 2020, Παραμυθούπολη)

CINEMA

Ευτυχία

Μια ταινία βασισμένη στον ταραχώδη βίο και το σπουδαίο έργο που κληρονόμησε η ελληνική μουσική από τη μεγαλειώδη πένα της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, σε σενάριο της Κατερίνας Μπέη, αντλεί έμπνευση από τα πάθη και τις αδυναμίες αυτής της πληθωρικής, αντισυμβατικής και πρωτοπόρου γυναίκας, που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της στο λαϊκό τραγούδι. Η μοναδική της προσωπικότητα αποτυπώθηκε στους στίχους της που έγιναν μερικές από τις μεγαλύτερες και διαχρονικότερες επιτυχίες, όπως τα «Περασμένες μου αγάπες», «Όνειρο απατηλό», «Είμαι αϊτός χωρίς φτερά», «Ηλιοβασιλέματα», «Η φαντασία», «Είσαι η ζωή μου», «Μαντουμπάλα», «Στ΄ Αποστόλη το κουτούκι», «Πετραδάκι, πετραδάκι», «Μου σπάσανε τον μπαγλαμά», «Δύο πόρτες έχει η ζωή» («Το τελευταίο βράδυ μου»), «Ρίχτε στο γυαλί φαρμάκι».

Πρωταγωνιστούν Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Κάτια Γκουλιώνη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης
Σκηνοθεσία Άγγελος Φραντζής

K Cineplex (The Mall of Cyprus ) 19.40, 22.15
K Cineplex (Λευκωσία) 19.40, 22.15
K Cineplex (Λεμεσός ) 19.40, 22.15
K Cineplex (Λάρνακα) 19.40, 22.15
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 19.40, 22.15
RΙΟ (Λευκωσία) 17.15, 19.45, 22.10 σ/κ επίσης 11.00, 13.10
RΙΟ (Λεμεσός) 19.45, 22.10

Πηγή: WIZ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση

X