ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

10+1 Iδέες για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο

Θεατρικές παραστάσεις και μουσική

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Θεατρικές παραστάσεις και μουσική προτάσεις που δίνουν νόημα στο Σαββατοκύριακο μας.

MOYΣΙΚΗ

Κύπρος και Βιέννη

Η Πρωτοχρονιάτική Συναυλία της Βιέννης αποτελεί το πρωταρχικό μουσικό γεγονός των εορτασμών για την έναρξη του νέου χρόνου στην Ευρώπη. Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου συντονίζεται με το πνεύμα της Βιεννέζικης παράδοσης με έργα που φέρουν τη μαγεία και τη χαρά αυτής της εορταστικής περιόδου. Στο ίδιο πρόγραμμα, η Σ.Ο.Κ. και ο μαέστρος Bachmann συντονίζονται και με τον παλμό της Κύπρου, ερμηνεύοντας πλάι στο μπρίο και την γοητεία των Βιενέζικων χορών και δύο πολύ ξεχωριστά έργα Κυπρίων συνθετών. Ανοίξτε τις καρδιές σας και αφήστε την υπέροχη αυτή μουσική να σας σαγηνεύσει.(Παρασκευή 17/1 Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 20.30)

Πάνος Μουζουράκης

Μετά από τα τελευταία EP & LP με τίτλο «Αυτή είναι η ζωή» και « THAT'S LIFE», ο Πάνος Μουζουράκης επιστρέφει από την Αμερική πάνω στη σκηνή της Διαχρονικής για να αποδείξει ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί με το “That's live”. Μια ζωντανή παράσταση, με όλα τα απρόοπτα που μπορούν να συμβούν στην ζωή και την σκηνή. (Παρασκευή 17/1 Διαχρονική Μουσική Σκηνή Λευκωσία, 22.30)

 Β. Παπακωνσταντίνου

Ο Βασίλης, ο αιώνιος έφηβος, έρχεται για μια μοναδική μουσική παράσταση στο Ravens Music Hall Limassol. Αυθεντικός, συναισθηματικός, εκρηκτικός, ο Βασίλης μετράει «κοντά μισό αιώνα» πορείας, αμέτρητους δίσκους, τεράστιες επιτυχίες και θρυλικές συναυλίες. (Παρασκευή 17/1 Ravens Λεμεσός, 22.00)

Μαντήλιν ολομέταξον

Η ιδέα ξεκίνησε από το Καφενείο Βαλίτσα στη Λευκωσία όπου ο Ευαγόρας Καραγιώργης και η Παυλίνα Κωνσταντοπούλου, συναντήθηκαν και άρχισαν παρουσιάζοντας κομμάτια του Ευαγόρα. Στη συνέχεια, σκαλίζοντας παλιά δεφτέρια και νότες διεύρυναν τον μουσικό τους χάρτη και σε άλλες μουσικές περιπλανήσεις. Σε αυτή τη μουσική παράσταση λοιπόν, θα ακούσετε μουσικές και τραγούδια βγαλμένα μέσα από μεταξένια μαντήλια, μουσικές και τραγούδια που φτιάχτηκαν με τον παλιό τρόπο σκέψης, αλλά ηχούν φρέσκιες στ’ αυτιά μας. Θα απολαύσετε τραγούδια που αγαπήσαμε και αγαπήσατε, τραγούδια που μας ταξίδεψαν και σας ταξίδεψαν μέσα στον χρόνο: τον παρόντα, τον παρελθόντα και τον μέλλοντα. (Παρασκευή 17/1 Τεχνόπολις 20 Πάφος, 20.00)

The Big Choir Project

Η Παγκύπρια Χορωδία Καλλιτεχνών σε ένα μοναδικό υπερθέαμα με 300 άτομα επί σκηνής. Το μεγαλύτερο χορωδιακό σύνολο στην Ευρώπη σε μία ιστορική συναυλία. (Κυριακή 19/1 Παττίχειο Θέατρο Λεμεσού, 20.30)

ΘΕΑΤΡΟ

Πράγματα δικά μου, αληθινά»

Αδελαΐδα της Αυστραλίας. Στον κήπο της οικογένειας Πράις. Ο Μπομπ και η Φραν είναι δύο πολύ δοτικοί γονείς, των οποίων η ζωή είναι επικεντρωμένη στα τέσσερα παιδιά τους: την Πιπ, τη Ρόζι, τον Μαρκ και τον Μπεν. Τέσσερις διαφορετικές ιστορίες, τεσσάρων διαφορετικών ηλικιών, εκτυλίσσονται στη διάρκεια ενός χρόνου, με κάθε εποχή να περιλαμβάνει μια προσωπική αφήγηση ενός παιδιού, μια στιγμή κρίσης, ένα μεταβατικό στάδιο στο οποίο θα κληθεί όλη η οικογένεια να πάρει σημαντικές αποφάσεις. Είναι έτοιμοι οι δύο γονείς να αποδεχτούν τις επιλογές των παιδιών τους; Είναι έτοιμοι να αποδεχτούν τη διαφορετικότητά τους, τις επιθυμίες των παιδιών; Είναι έτοιμοι να κάνουν την υπέρβαση; (Παρασκευή 17- Κυριακή 19/1 Θέατρο ΘΟΚ Λευκωσία, 20.30 Κυρ. 18.00)

«Ένας υπηρέτης με δύο αφεντικά»

Την πασίγνωστη κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι, «Ένας υπηρέτης με δύο αφεντικά» ανεβάζει η Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου. Πρόκειται για μια ανανεωμένη εκδοχή μίας από τις ωραιότερες κωμωδίες παρεξηγήσεων, η οποία μας μεταφέρει στη δεκαετία του '50, με φόντο τη Νάπολη και την Ιταλική Μαφία. Βασικός ήρωας του έργου, είναι ο πολύ άτυχος και μονίμως πεινασμένος Τρουφαλντίνο, ο οποίος για να επιβιώσει αναγκάζεται να δουλέψει κρυφά, ως μπράβος και υπηρέτης, για δύο αφεντικά: το Σικελιανό μαφιόζο Φεντερίκο Ρασπόνι και τον ερωτομανή στρατιωτικό Φλορίντο Αρετούτσι. Στην προσπάθειά του να μην συναντηθούν ποτέ τα δύο του αφεντικά ώστε να μη αποκαλυφθεί το ψέμα του, ο Τρουφαλντίνο προκαλεί σωρεία μπερδεμάτων, ευτράπελων καταστάσεων και ξεκαρδιστικών παρεξηγήσεων και θα πρέπει τώρα με μαεστρία και πονηριά να διορθώσει το χάος το οποίο έχει δημιουργήσει. (Πρεμιέρα Σάββατο 18- Κυριακή 19/1 Σατιρικό Θέατρο Λευκωσία, 20.30 Κυρ.18.30)

 Λιόλια - Μία συγκινητική ιστορία αγάπης

 Η Μemorandum Theatre Group (αποτελούμενη από τους Παναγιώτη Mπρατάκο, Αλέξανδρο Αχτάρ και Χριστίνα Κωνσταντίνου) έπειτα από τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων της «Φαίδρας» του Γιάννη Ρίτσου επιστρέφει με τη δεύτερη θεατρική της παραγωγή «Λιόλια» σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Μπρατάκου, με τη συμμετοχή της βραβευμένης ηθοποιού και δημιουργού Λέας Μαλένη καθώς και της ανερχόμενης ηθοποιού Κρίστης Χαραλάμπους . Η «Λιόλια» είναι βασισμένη στην Κερένια κούκλα, το κορυφαίο «αθηναίικο μυθιστόρημα» του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου που έφερε έναν διαφορετικό αέρα στην ελληνική λογοτεχνία των αρχών του 20ού αιώνα και σκανδάλισε στην εποχή του μιας και ο κύριος άξονας του έργου αφορά σε ένα ιδιότυπο «ερωτικό τρίγωνο». (Σάββατο 18-Κυριακή 19/1 Σατιρικό Θέατρο Λευκωσία 20.30)

«Το παράδειγμα του δόκτορα Κόρτσακ»

Τελευταίες μέρες στο ορφανοτροφείο του γιατρού και παιδαγωγού Γιάνους Κόρτσακ στο γκέτο της Βαρσοβίας, το 1942. Λίγο πριν την αποστολή των παιδιών στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Τρεμπλίνκα, ένα καινούργιο μέλος, ο Άτζιο, ένα αγόρι μεγαλωμένο στους δρόμους, θα κάνει τον Κόρτσακ να αναρωτηθεί τι νόημα έχουν όσα δίδαξε στα «παιδιά του». (Κυριακή 19/1 Αποθήκες ΘΟΚ Λευκωσία, 18.00)

ΠΑΙΔΙ

«O Μικρός Πρίγκιπας»

Διαπλανητικά , ονειρεμένα ταξίδια με τα φτερά της φαντασίας των παιδιών αλλά και των συντελεστών της παράστασης, υπόσχεται η νέα παιδική παραγωγή του «θέατρο ένα». Το πολυαγαπημένο και πολυδιαβασμένο παραμύθι «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, βιβλίο το οποίο έχει μεταφρασθεί σε 300 γλώσσες μεταφέρει, σε διασκευή, στη σκηνή η σκηνοθέτης Βασιλική Ανδρέου φιλοδοξώντας να ταξιδέψει τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους σε ονειρεμένες ιστορίες δοσμένες με ευφάνταστους τρόπους και αυτοσχεδιασμούς. (Σάββατο 18 - Κυριακή 19/1 Θέατρο Ένα, Σαβ. 15.00 & Κυρ. 11.00)

«Το κορίτσι που επιμένει»

Βασισμένο στο μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης, Το κορίτσι που επιμένει είναι ένα τρυφερό έργο μύησης για την ομορφιά αλλά και τις δοκιμασίες ζωής, που απευθύνεται σε θεατές όλων των ηλικιών. Ένα κείμενο που μιλάει και «τραγουδάει» για την αγάπη, το όνειρο, τις δυσκολίες, την τόλμη, την προσπάθεια και, κυρίως, για την επιμονή που οδηγεί στην επιτυχία. (Kυριακή 19/1 Θέατρο ΘΟΚ Λευκωσία, 10.30)

Πηγή: WIZ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Έξοδος: Τελευταία Ενημέρωση