ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γλυκό καρπούζι

Συνταγή της Αθηνάς Λοϊζίδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο
Χρόνος ετοιμασίας: 30΄ και 2 ώρες να μουλιάσει το γλυκό στον ασβέστη
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα

205 θερμίδες ανά 100 γρ. μαζί με το σιρόπι του

Για 2 κιλά γλυκού μαζί με το σιρόπι του

Υλικά

1 κιλό καθαρισμένο φύλλο καρπουζιού (το άσπρο μέρος)

Μπόλικο κρύο νερό για να καλύψει όλα τα κομμάτια του φύλλου του καρπουζιού

1 κουταλιά ασβέστη σε σκόνη (μπορείτε να προμηθευτείτε ασβέστη από την υπεραγορά, θα τον βρείτε σε σακουλάκια σελοφάν συσκευασίας των 200 γρ.)

500 ml νερό

1 κιλό ζάχαρη

Χυμός από ½ λεμόνι

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε την πράσινη εξωτερική φλούδα του καρπουζιού. Κόβουμε τα κομμάτια άσπρης φλούδας σε σχήμα ρόμβου. Τα βάζουμε σε λεκάνη με το νερό στο οποίο διαλύουμε μέσα πρώτα τον ασβέστη. Αφήνουμε τα φύλλα να μουλιάσουν για 2 ώρες. Ανακατεύουμε μια με δυο φορές.
2. Βγάζουμε τα κομμάτια φλούδας από το ασβεστόνερο και τα πλένουμε πολύ καλά.
3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια φλούδας. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά να κοχλάσει το νερό. Χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για να μαλακώσουν τα κομμάτια φλούδας. Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και στραγγίζουμε. Πετάμε το νερό.
4. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε τα 500 ml νερό μαζί με τη ζάχαρη. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το μείγμα να κοχλάσει έντονα για 1 λεπτό. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια φλούδας και τον χυμό λεμονιού. Κοχλάζουμε για ακόμα 1 λεπτό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά μέχρι το σιρόπι να δέσει.
5. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το μεταφέρουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι.

Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο Athena's Recipes

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Συνταγές: Τελευταία Ενημέρωση