ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πληροφορίες για θερμό επεισόδιο στα σύνορα Λιβάνου - Ισραήλ

Ανοίγουν τα καταφύγια στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας. Καταστράφηκε τουλάχιστον ένα όχημα του ισραηλινού στρατού

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν το απόγευμα της Κυριακής, λιβανέζικα και ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μια βάση του ισραηλινού στρατού δέχθηκε επίθεση με πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από τα εδάφη του Λιβάνου.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος τύπου του ισραηλινού στρατού. Σε σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «ένας αριθμός αντιαεροπορικών πυραύλων εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο κατά μιας βάσης της IDF (Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ) και στρατιωτικών οχημάτων στην περιοχή».

Πηγές κοντά στην λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπόλλαχ αναφέρουν ότι εξαιτίας της επίθεσης καταστράφηκε ολοσχερώς τουλάχιστον ένα όχημα του ισραηλινού στρατού.

Μετά την επίθεση, ο στρατός του Ισραήλ επέστρεψε τα πυρά σε στόχους στο νότιο Λίβανο και διέταξε τους κατοίκους που ζουν εντός 4 χιλιομέτρων από τα σύνορα να παραμείνουν στα σπίτια τους και να ανοίξουν τα καταφύγια. Οποιαδήποτε δραστηριότητα κατά μήκος της περιοχής των συνόρων, συμπεριλαμβανομένης της γεωργικής εργασίας, πλέον απαγορεύεται.

Σύμφωνα με το ισραηλινό i24, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένζαμιν Νετανγιάχου δήλωσε ότι ο Λίβανος θα πληρώσει σύντομα το αντίτιμο της νέας επίθεσης. Ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου ζήτησε την άμεση παρέμβαση των ΗΠΑ και της Γαλλίας για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ενός νέου πολέμου ανάμεσα στην χώρα του και στο Ισραήλ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κόσμος: Τελευταία Ενημέρωση