ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

821 ιατροί εντάχθηκαν στην Πλατφόρμα Ιδιωτικής Ιατρικής (οι λίστες)

Μπαίνει σε εφαρμογή το σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας ιδιωτών ιατρών που διαφωνούν με το προτεινόμενο ΓεΣΥ

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Δηλώντας κατηγορηματικά πως δεν αντιστρατεύονται την εισαγωγή ενός Δημόσιου Σχεδίου Υγείας οι ιδιώτες γιατροί οι οποίοι δεν εντάχθηκαν στο ΓεΣΥ θέτουν σε εφαρμογή την Πλατφόρμα Ιδιωτικής Ιατρικής - Private Medical Network δίνοντας στην δημοσιότητα τις λίστες με του ιατρούς που έχουν ενταχθεί.

Σύμφωνα με τις λίστες που δόθηκαν στην δημοσιότητα μέσω καταχωρήσεων (και στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κυριακής) 821 ιατροί όλων των ειδικοτήτων προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσω της Πλατφόρμας Ιδιωτικής Ιατρικής. Στην Πλατφόρμα όπως αναφέρεται έχουν ενταχθεί «τα μεγαλύτερα και καλύτερα εξοπλισμένα ιδιωτικά νοσηλευτήρια του τόπου. Στο δίκτυο εντάσσονται, επίσης, και διαγνωστικά, ακτινολογικά και κλινικά εργαστηριακά κέντρα. Η διαδικασία εγγραφής είναι συνεχής».

Σκοπός της Πλατφόρμας

Στόχος και σκοπός του δικτύου όπως αναφέρεται από την Πλατφόρμα είναι η διασφάλιση της συνεχιζόμενης παροχής ποιοτικής ιατρικής φροντίδας στους πολίτες. Δηλώντας σεβασμό στην νομοθεσία που διέπει το ΓεΣΥ εκφράζουν την διαφωνίας τους για τις πρόνοιες που απαγορεύσει την άσκηση ιδιωτικής – ελεύθερης ιατρικής, λόγος που τους οδήγησε όπως αναφέρεται να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους μέσα από το Δίκτυο Ιδιωτικής Ιατρικής. Η

Πλατφόρμα Ιδιωτικής Ιατρικής όπως αναφέρεται δεν είναι σε καμία περίπτωση ενάντια στην προσπάθεια δημιουργίας ενός Γενικού Σχεδίου Υγείας ΓεΣΥ. Οι ίδιοι όπως λένε διαφωνούν «με το προτεινόμενο ΓεΣΥ, αφού με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε έκπτωση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών και αργά η γρήγορα σε κατάρρευση. Δηλώνουμε υπεύθυνα ότι είμαστε υπέρ ενός Μεικτού Συστήματος Υγείας όπου ο πολίτης θα καταβάλει μεν την εισφορά του, όπως σήμερα, αλλά θα έχει τη δυνατότητα της ελεύθερης επιλογής του Ασφαλιστικού του Φορέα καθώς και την πραγματική επιλογή του γιατρού και του νοσηλευτηρίου του. Για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό απαιτούνται νομοθετικές αλλαγές».

Η Πλατφόρμα ξεκαθαρίζει πως εάν γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στη νομοθεσία «δηλώνουμε έτοιμοι να ενταχθούμε στο νέο σύστημα και αυτό θα εξασφαλίσει την καθολική συμμετοχή γιατρών και νοσηλευτηρίων και ο πολίτης θα μπορεί πραγματικά να απολαμβάνει αυτό το οποίο από την αρχή του υποσχεθήκαν».

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση