ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κέρδη ύψους 4,9 εκατ., για την Πετρολίνα

Το κέρδος του έτους προέκυψε από την πώληση μετοχικής συμμετοχής ύψους 35% στη θυγατρική εταιρεία Lca Aviation Fueling System Limited

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Κέρδη 4,9 εκατ., ευρώ ανακοίνωσε η Πετρολίνα έναντι 4,8 εκατ., ευρώ την προηγούμενη χρονιά, ενώ το κέρδος μετά την αφαίρεση της φορολογίας από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθε στα 4,3 εκατ., ευρώ έναντι 4,2 εκατ., ευρώ το 2017.

Το κέρδος του έτους περιλαμβανομένων των αποτελεσμάτων από μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες ανήλθε στα 14,3 εκατ., ευρώ έναντι 4,2 εκατ., και προέκυψε από την πώληση μετοχικής συμμετοχής ύψους 35% στη θυγατρική εταιρεία Lca Aviation Fueling System Limited, λαμβάνοντας υπόψη τις πρόνοιες του ΔΠΧΑ10, «Ενοποιημένες Οικονομικές καταστάσεις» και ειδικότερα τη μετάταξη της LAFS από θυγατρική σε συνδεδεμένη εταιρεία.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για το 2018 η οποία παρουσιάστηκε στην 19η ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας, ο συνολικός κύκλος εργασιών μέσω πρατηρίων σε εμπορικούς πελάτες και σε άλλες εταιρείες πετρελαιοειδών ανήλθε στα 394,2 εκατ., έναντι 391, 5 εκατ., το 2017. Με βάση τα αποτελέσματα το κέρδος ανά μετοχή από συνεχιζόμενες δραστηριότητες υπολογίζεται στα 4,90 σεντ έναντι 4,80 σεντ το 2017 και με την συμπερίληψη των μη συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων στα 16,33 σεντ έναντι 4,72 το προηγούμενο έτος.

Η μερισματική πολιτική της εταιρείας παραμένει σταθερή. Το ΔΣ προχώρησε σε καταβολή πρώτου προμερίσματος ύψους 1,7 σεντ τον Ιούνιο του 2018 δεύτερου προμερίσματος επίσης προς 1,7 σεντ τον Νοέμβριο του 2018 ενώ η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την πρόταση του Συμβουλίου για την καταβολή τελικού μερίσματος ύψους 2,5 σεντ έτσι ώστε το συνολικό μέρισμα για τη χρήση του έτους 2018 να ανέλθει στα 5,9 σεντ ανά μετοχή ή 17,35% επί της ονομαστικής αξίας της μετοχής.

Στο χαιρετισμό του ο εκτελεστικός πρόεδρος της Petrolina κ. Κωστάκης Λευκαρίτης αναφέρθηκε στις επενδύσεις της εταιρείας σε έργα υποδομής, σημειώνοντας ότι βρίσκεται στα τελικά στάδια η ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του ιδιόκτητου τερματικού υγρών καυσίμων στο Βασιλικό. Η πλήρης λειτουργία του προγραμματίζεται εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει καθοριστεί από την Κυβέρνηση, δηλαδή μέχρι τέλος του 2019.

Όπως επισήμανε ο κ. Λευκαρίτης, με την πλήρη μεταφορά των εργασιών αποθήκευσης  πετρελαιοειδών και υγραερίου στο Βασιλικό, η εταιρεία θα προχωρήσει στην αποξήλωση των υφιστάμενων που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο Λάρνακας.

Σημείωσε ότι στόχος της εταιρείας είναι τα ιδιόκτητα οικόπεδα τστα οποία βρίσκονται τα τερματικά της εταιρείας να ενταχθούν σε νέες πολεοδομικές ζώνες ώστε να τύχουν ανάπτυξης. Ανάφερε επίσης ότι τα πρατήρια της εταιρείας βρίσκονται σε συνεχή αναβάθμιση στα πρότυπα ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση