ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Οι φούρνοι βλέπουν μείωση κύκλου εργασιών πέραν του 50%

Αντίθετα τα στοιχεία που παρουσιάζει η JCC Payments με αυτά που έχει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αρτοποιών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Αντίθετα στοιχεία με αυτά που παρουσιάζονται από την JCC Payments όσον αφορά την κίνηση στους φούρνους βλέπει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αρτοποιών.

Αν και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η JCC, μεγάλοι κερδισμένοι από τις επιχειρήσεις που παραμένουν ανοιχτές εν μέσω κορωνοϊού στην Κύπρο είναι τα σουπερμάρκετς, τα περίπτερα, τα ταχυφαγεία, τα φαρμακεία και οι φούρνοι, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αρτοποιών δεν συμφωνεί.

Σύμφωνα με περιεκτική δήλωση του Προέδρου του Παγκύπριου Συνδέσμου Αρτοποιών Κύπρου, Λάκη Σαββίδη, η μείωση του κύκλου εργασιών στους φούρνους είναι πέραν του 50%. Σε αυτή τη μείωση, όπως είπε, ευθύνονται τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν το Μάρτιο στις επιχειρήσεις για την μη εξάπλωση του κορωνοϊού και δίχως να μετρούνται στα αποτελέσματα Μαρτίου οι επιπτώσεις από τα ακόμα πιο σκληρά μέτρα που επιβλήθηκαν στα τέλη Μάρτη και τα οποία θα επηρεάσουν περαιτέρω τον κύκλο εργασιών του Απρίλη του 2020.

Υπενθυμίζεται πως, στις 30 Μαρτίου ο Υπουργός Υγείας επέβαλε περαιτέρω περιοριστικά μέτρα, ώστε, υπεραγορές, παντοπωλεία, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, φρουταρίες, κάβες να παραμένουν κλειστές κάθε Κυριακή, αλλά και να απαγορεύεται η όποια μετακίνηση προσώπων από τις 9μμ μέχρι τις 6πμ πλην όσων κατέχουν έντυπο βεβαίωσης κυκλοφορίας εργαζόμενου (Έντυπο Α) καθ’ όλη την εβδομάδα.

Η JCC αναφέρει στα αποτελέσματα Μαρτίου 2020 πως οι συναλλαγές με κάρτες σε ταχυφαγεία και φούρνους αυξήθηκαν κατά 21% σε σύγκριση με τον Μάρτη του 2019 (Bakeries and Fast Food restaurants +21%).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση