ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τοπική Αυτοδιοίκηση: Ανοίγουν βιβλίο διαμαρτυρίας Αγία Νάπα, Σωτήρα και Λιοπέτρι

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρονται οι δράσεις που θα τεθούν σύντομα σε εφαρμογή

ΚΥΠΕ

Σειρά δυναμικών δράσεων, με αφορμή τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποφάσισαν οι Δήμαρχοι Αγίας Νάπας, Σωτήρας και το Κοινοτικό Συμβούλιο Λιοπετρίου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «οι δράσεις που θα τεθούν σύντομα σε εφαρμογή, αποφασίστηκαν σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο Αγίας Νάπας, οι Δήμαρχοι Αγίας Νάπας, Χρίστος Ζαννέττου, Σωτήρας, Γιώργος Ττάκκας, και ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Λιοπετρίου, Κυριάκος Τρισόκκας. Στη συνάντηση επανεξετάστηκε το θέμα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πιο συγκεκριμένα η πάγια θέση τους για συνένωση των δύο Δήμων και του Κοινοτικού Συμβουλίου Λιοπετριού».

Προστίθεται ότι αποφασίστηκε επίσης όπως οι Δήμαρχοι και ο Κοινοτάρχης «πραγματοποιήσουν συναντήσεις με όλα τα αρμόδια Υπουργεία και Κοινοβουλευτικά Κόμματα, στους οποίους θα παραθέσουν ως βασικό τους όπλο τα πληθυσμιακά, κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια συνενώσεων που τέθηκαν μέσα από τις διαβουλεύσεις της Ένωσης Δήμων με το Υπουργείο Εσωτερικών. Ακόμα θα θέσουν τη μελέτη που διενεργήθηκε από τον Διεθνή Ανεξάρτητο Ελεγκτικό Οίκο Ernst & Young Cyprus Ltd και η οποία αναφέρεται στην ανάγκη δημιουργίας στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου αξιοκρατικών, ισότιμων και ετεροβαρών Δήμων, κάτι που θα είναι προς το δημόσιο συμφέρον τόσο της Επαρχίας όσο και της τουριστικής βιομηχανίας».

Οι Δήμαρχοι και ο Κοινοτάρχης θα θέσουν επίσης ενώπιον των Υπουργών και των Κομμάτων «τα κοινά πλεονεκτήματα που θα αποκομίσουν οι τρεις περιοχές από την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου, το οποίο ξεκινά από την παραλία του Κόννου και φθάνει μέχρι τον ποταμό του Λιοπετρίου και από το Brand Name «Αγία Νάπα», τα οποία θα συμβάλουν καθοριστικά στην τουριστική, οικονομική κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής τους».

Στη συνάντηση αποφασίστηκε ακόμα «το άνοιγμα βιβλίου διαμαρτυρίας το οποίο θα κληθούν οι δημότες να υπογράψουν. Επίσης θα διοργανωθεί πανδημοτική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου 2020 στο κλειστό αμφιθέατρο του Δήμου Σωτήρας».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «σε κοινή δήλωση οι κύριοι Ζαννέτου, Ττάκκας και Τρισόκκας εξέφρασαν αισιοδοξία ότι η κυβέρνηση και όλα τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα θα λάβουν υπόψη την φωνή διαμαρτυρίας των δημοτών τους και θα υλοποιήσουν την επιθυμία τους για συναινετική συνένωση των Δήμων Αγίας Νάπας, Σωτήρας και του Κοινοτικού Συμβουλίου Λιοπετριού».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Πολιτική: Τελευταία Ενημέρωση

X