Το περιβόλι του Παλαμά στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

Το περιβόλι του Παλαμά στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός»

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κωστής Παλαμάς και η εποχή του θα βρεθούν στο επίκεντρο της δεύτερης κατά σειρά συνάντησης του κύκλου «Ο Παρνασσός των Ποιητών» που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2019 στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» και αντλεί έμπνευση από το γνωστό πίνακα του Γεωργίου Ροϊλού «Οι Ποιηταί».

Με επίκεντρο την ιδιαίτερη σχέση του Κωστή Παλαμά με τον Παρνασσό, επιστήμονες και ποιητές σκιαγραφούν την Αθήνα και την Ελλάδα των πρώτων δεκαετιών του 20ου αιώνα.

Συζητούν: ο ιστορικός, ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ Θανάσης Βερέμης, ο ποιητής Χάρης Βλαβιανός, ο κριτικός λογοτεχνίας Νίκος Κουρμουλής και ο αρχιτέκτων, επίκουρος καθηγητής ΕΜΠ, Κώστας Τσιαμπάος.

Συντονίζει: η ιστορικός Δημόσιας Ιστορίας, Μαρία Σαμπατακάκη

Την οργάνωση και επιμέλεια του προγράμματος έχουν αναλάβει οι Φίλοι του Φ. Σ. Παρνασσός που φέτος συμπληρώνουν δέκα χρόνια ζωής στηρίζοντας και προωθώντας το έργο του ιστορικού Συλλόγου ενώ ο σχεδιασμός και η παραγωγή ανήκει στην Ομάδα παραγωγής δημόσιας ιστορίας «hιστορισταί».

H είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πληροφορίες:

«Ο Παρνασσός των Ποιητών» – Πράξη δεύτερη

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου | 19:00

«Το περιβόλι του Παλαμά»

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Πλατεία Καρύτση 8, Αθήνα

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή