Στη Frem Industrial Group οδεύει η Χαΐτογλου – ΧΑΡΤΕΛ

Στη Frem Industrial Group οδεύει η Χαΐτογλου – ΧΑΡΤΕΛ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κατάθεση αίτησης προστασίας από τους πιστωτές προχώρησε η Χαΐτογλου – ΧΑΡΤΕΛ ΑΒΕΕ Χάρτου Χαρτοκιβωτίων, σε συνεργασία με τις πιστώτριες τράπεζες, καθώς δρομολογεί πλάνο εξυγίανσης με την είσοδο στρατηγικού επενδυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», επενδυτής είναι η Frem Industrial Group, που έχει ήδη εξαγοράσει και τις Unipak και ΠΑΚΟ στην Ελλάδα. Η κυρίως αίτηση θα συζητηθεί στις 16 Μαρτίου, αλλά ήδη χορηγήθηκε στη ΧΑΡΤΕΛ προστασία έναντι όλων των πιστωτών.

Η εταιρεία συσκευασιών, που έχει ορισμένους, αλλά όχι όλους, κοινούς μετόχους με την Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ και αποτελεί ξεχωριστή ανεξάρτητη εταιρική οντότητα από την τελευταία βαρύνεται με μη εξυπηρετούμενες τραπεζικές υποχρεώσεις της τάξης των 44 εκατ. ευρώ, αναφέρουν στην «Κ» τραπεζικές πηγές. Υστερα από διεθνή διαδικασία αναζήτησης επενδυτή, που «έτρεξε» συμβουλευτική εταιρεία και ήταν γόνιμη, τράπεζες και μέτοχοι κατέληξαν στην επιλογή του σχήματος λιβανέζικων συμφερόντων Frem Industrial Group, που ανήκει στην ομώνυμη οικογένεια και το οποίο έχει πλέον εδραιωμένη παρουσία στην Ελλάδα με τις Unipak και ΠΑΚΟ. Η Frem Group βρίσκεται σε διαδικασία προχωρημένων διαπραγματεύσεων με μετόχους και πιστωτές, προκειμένου να αναλάβει τον έλεγχο της εταιρείας μέσα από τη διαδικασία του άρθρου 106β του πτωχευτικού δικαίου, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες. Δηλαδή το πτωχευτικό δικαστήριο θα επικυρώσει τη συμφωνία εξυγίανσης μεταξύ οφειλέτη και πιστωτών που εκπροσωπούν τουλάχιστον το 60% των υποχρεώσεων, οι οποίες και προφανώς θα απομειωθούν κατά τα συμφωνηθέντα. Μέρος του δανεισμού είτε θα εξοφληθεί από τον επενδυτή είτε θα αναλάβει αυτός την εξυπηρέτησή του, παρέχοντας παράλληλα τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις.

Η εταιρεία Χαΐτογλου – ΧΑΡΤΕΛ ΑΒΕΕ, έχοντας παρουσία στον κλάδο του κυματοειδούς χαρτονιού και χαρτοκιβωτίων της ελληνικής αγοράς από το 1979, ξεκίνησε τη διαδρομή της από το Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, όπου και δημιουργήθηκε το πρώτο εργοστάσιό της από τον ιδρυτή της επιχείρησης Κωνσταντίνο Χαΐτογλου. Σήμερα, οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου συνεχίζουν να βρίσκονται στην ίδια περιοχή, ενώ ένα δεύτερο κατασκευάστηκε το 2004 στη ΒΙΠΕΘ Σίνδου σε έκταση 17.000 τετραγωνικών μέτρων. Παράγει σειρά προϊόντων συσκευασίας, όπως τα κλασικά RSC χαρτοκιβώτια αμερικανικού τύπου σε διάφορους κυματισμούς, χαρτοκιβώτια με χρήση καλουπιών και τελάρα για φρούτα και λαχανικά, τα οποία εξυπηρετούν πολλούς και διαφορετικούς κλάδους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή