Την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έλαβε η ΑΕΕΑΠ της «Φουρλής»

Την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έλαβε η ΑΕΕΑΠ της «Φουρλής»

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άδεια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έλαβε και τυπικά η εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία του ομίλου Φουρλή, το νέο μέλος του συνεχώς διευρυνόμενου κλάδου των ΑΕΕΑΠ. Οπως ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη Fourlis A.E. Συμμετοχών, η υπό σύσταση εταιρεία Trade Estates ΑΕΕΑΠ έλαβε το πράσινο φως από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα τη λειτουργία της. Από τη σύστασή τους, οι ΑΕΕΑΠ έχουν χρονικό περιθώριο δύο ετών, προκειμένου να πραγματοποιήσουν δημόσια εγγραφή των μετοχών τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η νέα εταιρεία έχει ήδη «προικιστεί» με ένα ιδιαίτερα σημαντικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων, συνολικής αξίας 176 εκατ. ευρώ. Σε αυτό περιλαμβάνονται όλα τα υφιστάμενα ιδιόκτητα ακίνητα του ομίλου Φουρλή, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη λειτουργία των καταστημάτων ΙΚΕΑ, το κέντρο εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) στο Σχηματάρι, καθώς και τα εμπορικά καταστήματα λιανικής του ομίλου στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, η νέα εταιρεία διαθέτει τέσσερα ακίνητα, στα οποία στεγάζονται καταστήματα ΙΚΕΑ (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βουλγαρία και Κύπρο), ενώ τα άλλα τρία αφορούν το κέντρο εφοδιαστικής αλυσίδας του ομίλου στο Σχηματάρι. Επίσης, στο χαρτοφυλάκιο της νέας εταιρείας θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η παλαιά αποθήκη χονδρικής του ομίλου στα Οινόφυτα έκτασης 25.000 τ.μ., καθώς και το ακίνητο στην περιοχή του Ρέντη (κοντά στην οδό Πειραιώς) το οποίο σήμερα μισθώνουν, μεταξύ άλλων, οι αλυσίδες Κωτσόβολος, Lidl, Jysk και Διάφανο. Παράλληλα, στόχος είναι ο εμπλουτισμός του παραπάνω χαρτοφυλακίου, με την απόκτηση και άλλων ακινήτων εκτός του ομίλου Φουρλή.

Στο πλαίσιο αυτό, έμφαση θα δοθεί κυρίως στην προσθήκη ποιοτικών εμπορικών καταστημάτων και αποθηκευτικών εγκαταστάσεων που λειτουργούν κατά βάση ως υποδομές ηλεκτρονικού εμπορίου. Οπως αναφέρει η διοίκηση του ομίλου σε σχετική ανακοίνωση, «θεωρούμε ότι η εξέλιξη του κλάδου λιανικής σε φυσική και ψηφιακή μορφή παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρουσες ευκαιρίες για την αγορά ακινήτων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη» – φράση η οποία μεταφράζεται και σε αναζήτηση επενδυτικών ευκαιριών όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, όπου ο όμιλος έχει παρουσία και γνώση των τοπικών αγορών, όπως, για παράδειγμα, στη γειτονική Βουλγαρία και στην Κύπρο. Σε κάθε περίπτωση, η διοίκηση της Trade Estates θα κληθεί να αξιοποιήσει το διάστημα μέχρι την υποχρεωτική δημόσια εγγραφή των μετοχών της, προκειμένου να βελτιώσει το προφίλ του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της και να προσθέσει και άλλους μισθωτές, πέραν του ομίλου Φουρλή, για λόγους διασποράς κινδύνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή