Νέες επενδύσεις 42 εκατ. ευρώ δρομολογεί η Trastor ΑΕΕΑΠ

Νέες επενδύσεις 42 εκατ. ευρώ δρομολογεί η Trastor ΑΕΕΑΠ

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρά σημαντικών εταιρειών/μισθωτών αναμένεται να προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της η Trastor Properties ΑΕΕΑΠ με τις νέες προσθήκες ακινήτων που ολοκληρώνει αυτήν την περίοδο, περιορίζοντας ακόμα περισσότερο την εξάρτησή της από την Τράπεζα Πειραιώς ως βασικό μισθωτή των ακινήτων της. Πρόκειται για επενδύσεις συνολικής αξίας 42 εκατ. ευρώ, που ξεπερνούν έτσι ήδη το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα του συνόλου του 2018, που προσέγγισε τα 38 εκατ. ευρώ. Τις επόμενες ημέρες εκτιμάται ότι θα υπάρξει αίσιο τέλος στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται με τον επενδυτικό όμιλο Grupo Dolphin από την Αργεντινή για την πώληση ενός χαρτοφυλακίου ακινήτων, με το συνολικό τίμημα να εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει τα 30 εκατ. ευρώ.

Το εν λόγω χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει τέσσερα επαγγελματικά ακίνητα στην Αττική. Μεταξύ αυτών, κτίριο γραφείων 8.000 τ.μ. στην Κηφισιά, όπου στεγάζονται, μεταξύ άλλων, τα κεντρικά γραφεία του ομίλου Μαΐλλη, κτίριο γραφείων στη λεωφ. Βασ. Σοφίας, που μισθώνει η Τράπεζα Πειραιώς, ένα ακόμα κτίριο στην οδό Γραβιάς στην Αργυρούπολη, όπου στεγάζεται η ISI Eλλάς, η οποία είναι εκ των βασικών υπεργολάβων του αμερικανικού αμυντικού κολοσσού της Lockheed Martin, όπως επίσης και κτίριο γραφείων στο Μαρούσι, στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, όπου στεγάζεται η εταιρεία Lola.

Αντιστοίχως, όπως ανακοίνωσε ήδη η εισηγμένη, πριν από λίγες ημέρες προχώρησε στην απόκτηση δύο κτιρίων γραφείων που ανήκαν στην Prometheus Gas του ομίλου Κοπελούζου και βρίσκονται στον Παράδεισο Αμαρουσίου επί των οδών Γραβιάς 4 και Γρανικού. Το ύψος της σχετικής συναλλαγής ανήλθε σε 12 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για κτίρια που μισθώνουν δύο ενεργειακοί όμιλοι και συγκεκριμένα η ιταλική Enel και τα ΕΛΠΕ. Με την προσθήκη των παραπάνω ακινήτων, αναμένεται να μειωθεί ακόμα περισσότερο το μερίδιο της Πειραιώς στα συνολικά ετήσια έσοδα από μισθώματα της Trastor. Ηδη, μετά την απόκτηση 13 νέων ακινήτων το 2018, συνολικής αξίας 30,4 εκατ. ευρώ, η σχετική συνεισφορά έχει υποχωρήσει από το 39% που βρισκόταν στο τέλος του 2018, σε 27%. Υπενθυμίζεται ότι το 2018 τα έσοδα από μισθώματα αυξήθηκαν κατά 34%, ακριβώς λόγω της απόκτησης νέων ακινήτων.

Για το 2019, η έμφαση της Trastor θα εξακολουθήσει να είναι ο κλάδος των εμπορικών καταστημάτων και των ποιοτικών κτιρίων γραφείων, όπου εντοπίζονται σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, τόσο σε επίπεδο ενοικίων όσο και σε επίπεδο αξιών, με αποτέλεσμα η διοίκηση να αναμένει περαιτέρω αποκλιμάκωση των αποδόσεων, λόγω και του αυξανόμενου ανταγωνισμού μεταξύ των επενδυτών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης, τα ποιοτικά και πρώτης προβολής ακίνητα καταγράφουν σήμερα τις καλύτερες επιδόσεις. Ωστόσο, εξαιτίας της έλλειψης επαρκούς αριθμού ακινήτων με τέτοιου είδους χαρακτηριστικά, πλέον καταγράφεται υψηλή επενδυτική ζήτηση και για ακίνητα υποδεέστερων προδιαγραφών, όπου όμως υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισης μέσω πρόσθετης επένδυσης. Σε αυτά τα ακίνητα υπάρχουν περιθώρια βραχυχρόνιων υπεραξιών, αρκεί η τοποθεσία να είναι η ενδεδειγμένη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή