Ο πύργος του δάσους

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας εντυπωσιακός πύργος-παρατηρητήριο εγκαινιάστηκε πριν από λίγο καιρό στο νησί Σγιέλαν της ∆ανίας. Σαν δέντρο σουρεαλιστή γλύπτη ξεπροβάλλει μέσα από την καρδιά της προστατευόμενης ιδιωτικής δασικής έκτασης Gisselfeld Klosters, μία ώρα νότια της Κοπεγχάγης.

Προκειμένου η παράξενη αυτή κατασκευή να εναρμονίζεται με το δάσος, το δανέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο EFFEKT, που το σχεδίασε, επέλεξε χάλυβα Corten –με τη χαρακτηριστική σκουριασμένη πατίνα– για τον εξωσκελετό, ώστε το χρώμα του να θυμίζει κορμό, και ξύλο ντόπιας βελανιδιάς για την εσωτερική ελικοειδή ράμπα μήκους 650 μ., που καταλήγει στην πλατφόρμα παρατήρησης.

Ο πύργος του δάσους-1

Φωτογραφία: Rasmus Hjortshoj

Από εκεί, στεκόμενος σε ύψος 135 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει πανοραμικά το τοπίο, αλλά και να αγναντέψει, καιρού επιτρέποντος, μέχρι την Κοπεγχάγη ή ακόμα και μέχρι το Μάλμε της Σουηδίας.

Ο πύργος αποτελεί την κατάληξη ενός ξύλινου μονοπατιού μήκους 900 μ., που ελίσσεται ανάμεσα σε δέντρα, λιμνούλες και ρυάκια. Ανήκει στην εταιρεία Camp Adventure, η οποία διοργανώνει φυσιολατρικές και αθλητικές δραστηριότητες, όπως αναρρίχηση, μέσα στο δάσος.

campadventure.dk

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή