Προσπάθεια αισιοδοξίας στην Ανδρο

Προσπάθεια αισιοδοξίας στην Ανδρο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη από τη Λαϊκή Σκηνή Ανδρου θα ξεκινήσει το φετινό διεθνές φεστιβάλ μουσικής και θεάτρου του νησιού που μπαίνει αισίως στον πέμπτο χρόνο του.

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης και διευθυντής του φεστιβάλ Παντελής Βούλγαρης δημιούργησε ένα πρόγραμμα που συνδυάζει την ανάδειξη της τοπικής καλλιτεχνικής σκηνής, παραστάσεις που ξεχώρισαν την περασμένη θεατρική σεζόν και εκείνες που θα κριθούν στη φετινή Επίδαυρο αλλά φαίνονται ενδιαφέρουσες με μια πρώτη ματιά. Ετσι, από τις 31 Ιουλίου έως και τις 20 Αυγούστου, η σκηνή του ανοιχτού θεάτρου στη χώρα της Ανδρου θα φιλοξενήσει το «Υψωμα 731» του Αρη Μπινιάρη, τον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, τη «Θεογονία, ένα μεγάλο γλέντι του Ησίοδου» που σκηνοθετεί η Σοφία Πάσχου, «Το ευχαριστημένο» από τον Δημήτρη Τάρλοου και την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Γιώργου Πάχου από τον Θεατρικό Ομιλο Σύρου «Απόλλων».

«Είναι μια προσπάθεια αισιοδοξίας», είπε ο κ. Βούλγαρης στην παρουσίαση του προγράμματος του φεστιβάλ. Τα μεγάλα ονόματα δεν λείπουν από τη διοργάνωση, αλλά δεν υποσκελίζουν τους νέους καλλιτέχνες. «Ο πρώτος χρόνος ήταν δοκιμαστικός, κάναμε τα βήματά μας και την τέταρτη φορά καταλάβαμε ότι έχουμε τον κόσμο μαζί μας. Στόχος μας τώρα είναι να ανοίξουμε αυτή την καλοκαιρινή συνάντηση και τον χειμώνα στην Ανδρο και να συνεργαστούμε περισσότερο με τη Σύρο», σημείωσε.

Στο μουσικό πρόγραμμα του φεστιβάλ, ο συνθέτης Νίκος Κυπουργός θα διευθύνει την Ορχήστρα των Κυκλάδων και με τη σύμπραξη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας και της παιδικής χορωδίας της Ανδρου θα παρουσιάσουν μουσική από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο που έγραψαν καταξιωμένοι συνθέτες όπως οι Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Ελένη Καραΐνδρου κ.ά.

Ο Γιάννης Πάριος θα εμφανιστεί με τη δεκαμελή του ορχήστρα για μία συναυλία στο νησί, ενώ η Ελένη Βιτάλη θα παρουσιάσει τη μουσική παράσταση «Η βεγγέρα της Ελένης» με τραγούδια λαϊκών δημιουργών, όπως των Μητροπάνου, Μάλαμα, Περίδη, Παπάζογλου, Καζαντζίδη και προσωπικές της επιτυχίες, σε ενορχήστρωση του Νίκου Ξύδη.

Στον χορό, η Τούλα Λημναίου από το Βερολίνο θα παρουσιάσει με την ομάδα της τη χορογραφία «tempus fugit», ενώ η Αναστασία Λύρα χορογραφεί το «Αντίο Κορίτσι» του Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή