Οι υποψήφιοι στην 4εδρική περιφέρεια Δυτ. Αττικής

Οι υποψήφιοι στην 4εδρική περιφέρεια Δυτ. Αττικής

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τετραεδρική περιφέρεια της Δυτικής Αττικής –το δεύτερο και αρκετά μικρότερο κομμάτι του παλαιού «Υπολοίπου Αττικής»– θεωρείται σχεδόν βέβαιο από τους εκλογικούς αναλυτές πως θα δώσει 3 έδρες στη Νέα Δημοκρατία και 1 στον ΣΥΡΙΖΑ. Εναλλακτικό σενάριο, αλλά χωρίς μεγάλες πιθανότητες να ευοδωθεί, είναι να πάρει μία έδρα και το τρίτο κόμμα και ο καταμερισμός των εδρών να γίνει 2-1-1. Οσον αφορά την εκλογική εικόνα της περιοχής, οι πρόσφατες ευρωεκλογές μάς έδωσαν ένα στίγμα. Πρώτο κόμμα αναδείχθηκε η Ν.Δ. με 26,69% έναντι 24,01% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρίτη βγήκε η Χρυσή Αυγή με 8,04%. Ακολούθησε το ΚΚΕ με 6,3%, η Ελληνική Λύση με 6,03%, το Κίνημα Αλλαγής με 5,25% και, τέλος, το κόμμα Βαρουφάκη με 2,81%. Η πρωτιά πάντως της Νέας Δημοκρατίας έστω και με μικρή διαφορά θεωρείται «ανατροπή», καθώς οι περιοχές της Δυτικής Αττικής είχαν εκλέξει ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015.

Από τη Ν.Δ., τις τρεις – εκτός απροόπτου – έδρες θα διεκδικήσουν ο νυν βουλευτής Θανάσης Μπούρας, ο 35χρονος δικηγόρος Γιώργος Κώτσηρας, η Χριστίνα Θεοδωροπούλου, ο Βαγγέλης Λιάκος, η Ευγενία Μπάρα και ο Σταμάτης Πουλής. Πρόκειται για το πρόσωπο που ήρθε σε ρήξη με τον κ. Πολάκη όταν υπερασπίστηκε δημοσίως τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αδωνι Γεωργιάδη για την υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ. 

Από τον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται μάχη για τη μία έδρα. Υποψήφιοι θα είναι ο πρώην υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς, ενώ δυναμικά διεκδικεί την είσοδό του στη Βουλή ο εξάδελφος του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας. Υποψήφιοι θα είναι ακόμα η Σταμάτα Βαβούλη, ο ηθοποιός Γιώργος Πάντζας, ο Βασίλης Χατζόπουλος και η Μαρία Χήρα. Από το ΚΙΝΑΛ θα είναι υποψήφιοι η Μαργαρίτα Ακαμιωτάκη, ο Μηνάς Αναστασάκης, ο Αγγελος Λιόσης, η Γεωργία Μουστακάκη, ο Παναγιώτης Ξανθόπουλος και ο Αντώνης Υψηλάντης. Από το ΚΚΕ υποψήφιοι θα είναι ο Δήμος Κουμπούρης, η Αλέκα Μενιδιάτη, ο Δημήτρης Μπακάλης, η Αγγελική Παπαδάτου, ο διευθυντής του «Ριζοσπάστη» Κύριλλος Παπασταύρου και ο Σταύρος Χριστίδης. Από τη ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη θα είναι υποψήφιοι οι Διονύσης Αντωνόπουλος, ιδιωτικός υπάλληλος, και ο Σάββας Καλοκαιρινός, κοινωνικός λειτουργός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή