Στην Α2 ο Ολυμπιακός, τελευταία ελπίδα η νέα Βουλή

Στην Α2 ο Ολυμπιακός, τελευταία ελπίδα η νέα Βουλή

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H τελευταία ευκαιρία του Ολυμπιακού να ανατρέψει τον υποβιβασμό στο επόμενο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, ανεξαρτήτως αν συμμετάσχει ή όχι, δεν δόθηκε από το ΑΣΕΑΔ, το οποίο απέρριψε και τις δύο τελευταίες προσφυγές των «ερυθρολεύκων» για τη μη επικύρωση της βαθμολογίας του προηγούμενου πρωταθλήματος της Basket League και την ακύρωση του υποβιβασμού τους από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ. Το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών απέρριψε συνολικά και τις τρεις προσφυγές της ΚΑΕ Ολυμπιακός, καθώς είχε προηγηθεί των δύο τελευταίων και η πρώτη για την αριθμητική παραβατικότητα της συνεδρίασης των μελών της ΚΕΔ, πριν από την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι και οι νομικοί σύμβουλοι της ΚΑΕ Ολυμπιακός εξάντλησαν όλα τα ένδικα μέσα για τη δικαίωση όσων υποστήριζαν και στις τρεις προσφυγές.

Η μοναδική περίπτωση ανατροπής στη διεξαγωγή του επόμενου πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας, χωρίς τον Ολυμπιακό, είναι η αναδιάρθρωση των 16 ομάδων, με νομοθετική ρύθμιση, την οποία όμως, πρέπει να εισηγηθεί η επόμενη κυβέρνηση στο νέο Κοινοβούλιο και να ψηφιστεί πλειοψηφικά.

Το αίτημα του ΕΣΑΚΕ και της ΕΟΚ ζητεί την αύξηση των ομάδων κατά δύο, αλλά ακόμα και αν υπάρξει η έγκριση της πολιτείας για την αλλαγή της προκήρυξης του επόμενου πρωταθλήματος, υπάρχει απόφαση της γενικής συνέλευσης της «λίγκας» που αποκλείει τους Πειραιώτες στην αναδιάρθρωση, επειδή υποβιβάστηκαν με δική τους υπαιτιότητα και όχι από αγωνιστικούς λόγους (όπως ο Κολοσσός και το Λαύριο). Αν τελικά δεν προχωρήσει νομοθετικά η αναδιάρθρωση, θα οριστικοποιηθεί ο υποβιβασμός τριών ομάδων (Ολυμπιακός, Κολοσσός, Λαύριο) στην Α2 κατηγορία και από την οποία εκτός των δύο πρώτων (Ιωνικός, Ηρακλής), θα προαχθεί και η Καστοριά που έχει κατακτήσει την τρίτη θέση. Η ρευστότητα της σύνθεσης των ΚΑΕ στο επόμενο πρωτάθλημα της Basket League είναι μεγάλη, καθώς εκκρεμεί η διαπραγμάτευση του Χολαργού για την παραχώρηση της θέσης του και οι προθέσεις της Κύμης για την ίδια κίνηση αποχώρησης ή μη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή