Αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς μπάσκετ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U-19

Αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς μπάσκετ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U-19

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρώτη λάμψη των «διαμαντιών» του παγκοσμίου μπάσκετ στην εφηβική ηλικία θα φανεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου θα αρχίσει σήμερα και θα ολοκληρωθεί ανήμερα τις εθνικές εκλογές (7/7) η κορυφαία διοργάνωση για 16 εθνικές ομάδες, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (U-19).

Στο γήπεδο «Δυο Αοράκια» και στο πανεπιστήμιο Ηρακλείου θα διεξαχθούν 24 αγώνες στις τρεις πρώτες ημέρες του Μουντομπάσκετ Εφήβων για τους τέσσερις ομίλους που απαρτίζονται από ισάριθμες ομάδες. Με το νέο σύστημα της FIBA που εφαρμόζεται τα δύο τελευταία χρόνια, τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης αφορούν μόνο τη βαθμολογική κατάταξη και τους επόμενους αντιπάλους στα νοκ αουτ παιχνίδια, καθώς όλες οι ομάδες θα προκριθούν. Η ελληνική ομάδα που έχει τον Γιάννη Καστρίτη στον πάγκο της θα αντιμετωπίσει σήμερα τις Φιλιππίνες, αύριο τη Ρωσία και την ερχόμενη Τρίτη (2/7) την Αργεντινή, με κοινή ώρα έναρξης τις 20.30. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα… συστηθεί για πρώτη φορά στους φίλους του μπάσκετ στο Ηράκλειο και στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου, την ερχόμενη Τετάρτη (3/7) θα διεκδικήσει την πρόκριση στα ημιτελικά, με αντίπαλο από τον τέταρτο όμιλο (Γαλλία, Σερβία, Κίνα, Πουέρτο Ρίκο). Οι διασταυρώσεις των άλλων τεσσάρων αγώνων θα προκύψουν από τις κατατάξεις στον πρώτο όμιλο (ΗΠΑ, Νέα Ζηλανδία, Λιθουανία, Σενεγάλη) και στον δεύτερο (Αυστραλία, Καναδάς, Λετονία, Μάλι).

Στις διοργανώσεις αυτής της ηλικιακής κατηγορίας, τα ζητούμενα είναι ο χρόνος και οι ευκαιρίες συμμετοχής. Γιατί οι Ελληνες έφηβοι παίκτες που βρίσκονται στην 11η και στη 12η θέση κάθε ανδρικής ομάδας και ο χρόνος συμμετοχής τους είναι εξαιρετικά περιορισμένος ή και μηδενικός, αντιμετωπίζουν την Εθνική U-19 ως τη μεγάλη ευκαιρία να παίξουν πληθωρικό μπάσκετ. Προεξέχοντος του Ζώη Καράμπελα που αναδείχθηκε στο πρόσφατο πρωτάθλημα με τη φανέλα του Περιστερίου, η «εμπροσθοφυλακή» της Εθνικής Εφήβων απαρτίζεται από τους Αρσενόπουλο (Ολυμπιακός-Ψυχικό), Ρογκαβόπουλο (ΑΕΚ) και Σανδραμάνη (Προμηθέας). Η απαιτούμενη ομαδικότητα και ομοιογένεια, όμως, αναμένεται από την απόδοση των συμπαικτών τους και τη βοήθεια που θα δώσουν ο Βουλγαρόπουλος (Αρης), Μπαζίνας (Απόλλων Πάτρας), Χουγκάζ (Πανιώνιος), Χατζηδάκης (ΑΕΚ), Κολοβέρος (Ολυμπιακός), Σωτηρίου (Αρης), Γεωργαλάς (Ηρακλής) και Αρνοκούρος (Δάφνη Δαφνίου).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή