Δεκάδες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο

Δεκάδες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα το Σαββατοκύριακο

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερες από 40 δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια έσβησε τελικώς το Σάββατο, αφού κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα αγροτικών και δασικών εκτάσεων, ενώ σημαντικές πυροσβεστικές δυνάμεις παρέμειναν και χθες στο νησί από τον φόβο των αναζωπυρώσεων. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν τρεις περιοχές του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Για δύο ημέρες, χωριά και οικισμοί του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου βρέθηκαν σε πύρινο κλοιό, ενώ προληπτικά εκκενώθηκαν αρκετές κατοικημένες περιοχές. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε από τέσσερα διαφορετικά μέτωπα στα νότια της Κύμης, ενώ την Παρασκευή συνελήφθη ένας 64χρονος ως υπαίτιος για την πυρκαγιά στην περιοχή Μανίκια. Οπως προέκυψε από την έρευνα, παρά τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν, ο άνδρας έβαλε φωτιά για να κάψει χόρτα στον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού του και γρήγορα έχασε τον έλεγχο.

Οι ισχυροί άνεμοι συνετέλεσαν στη γρήγορη εξάπλωση των μετώπων της πυρκαγιάς, την οποία αντιμετώπισαν περισσότεροι από 300 πυροσβέστες με 100 οχήματα από διαφορετικές περιοχές της χώρας. Λόγω του μεγέθους της καταστροφής, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλης κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις δημοτικές ενότητες Αυλώνα, Κονίστρων και Ταμυνέων του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Χθες, μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Αγίου Κυπριανού στον Δήμο Ανατολικής Μάνης Λακωνίας. Η φωτιά έκαιγε αγροτοδασική έκταση, ενώ χρειάστηκε να εκκενωθεί μία παραλία από τους λουόμενους. Στο σημείο έσπευσαν 14 πυροσβέστες με επτά οχήματα, ενώ ρίψεις νερού έγιναν από τρία αεροσκάφη και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Μικρότερες πυρκαγιές ξέσπασαν στον Αλμυρό Χανίων, στη Μάνδρα Αττικής, στα Σπάτα και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή