Η ROLEX στο Wimbledon – Μία μακρόχρονη σχέση

Η ROLEX στο Wimbledon – Μία μακρόχρονη σχέση

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 113ο τουρνουά του Wimbledon ξεκίνησε την 1η Ιουλίου και ολοκληρώθηκε στις 14 Ιουλίου. Το κορυφαίο πρωτάθλημα αντισφαίρισης στον κόσμο είχε και φέτος ως επίσημο εταίρο και χρονομέτρη την Rolex. Η ελβετική εταιρεία υποδέχθηκε τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου στα καταπράσινα courts του Wimbledon. Μεταξύ αυτών ο παλαίμαχος και κατά γενική ομολογία καλύτερος τενίστας όλων των εποχών, Roger Federer, o οποίος κατόρθωσε στα 37 του χρόνια να βρεθεί για πολλοστή φορά στον τελικό του περίφημου τουρνουά. Η Rolex συγχαίρει τον μεγάλο αθλητή και πρεσβευτή της, για την εκπληκτική του απόδοση τις δύο εβδομάδες που διήρκεσε το τουρνουά και για την γεμάτη αγωνία και συγκινήσεις αναμέτρηση απέναντι στον Novac Djokovic, σε έναν τελικό που θα μείνει στην ιστορία.

Η ROLEX στο Wimbledon – Μία μακρόχρονη σχέση-1

Το τουρνουά του Wimbledon είναι το παλαιότερο στην ιστορία της αντισφαίρισης και αναμφισβήτητα αυτό με τη μεγαλύτερη αίγλη. Διεξάγεται κάθε χρόνο στο ομώνυμο προάστιο του Λονδίνου και είναι ένα από τα τέσσερα κορυφαία τουρνουά τένις στον κόσμο, τα οποία απαρτίζουν το Grand Slam, μαζί με το Αυστραλιανό Open, το Roland Garros και το US Open και η Rolex είναι επίσημος εταίρος και χρονομέτρης και στα τέσσερα. To Wimbledon είναι το μοναδικό εξ αυτών που πραγματοποιείται σε γήπεδα από χόρτο και μάλιστα διαθέτει αυστηρό κώδικα ένδυσης, επιβάλλοντας στους αθλητές να αγωνίζονται ντυμένοι στα λευκά. Η ευγενής άμιλλα και ο σεβασμός στην ιστορική κληρονομιά και παράδοση είναι αρχές και αξίες του Wimbledon που συμπίπτουν με τη φιλοσοφία και τις αρχές της Rolex. Η σχέση της ελβετικής ωρολογοποιίας με το άθλημα του τένις ξεκίνησε το 1978 όταν η Rolex έγινε ο επίσημος χρονομέτρης του τουρνουά του Wimbledon και διατηρεί αυτή της την ιδιότητα για πάνω από 40 χρόνια.

Η ROLEX στο Wimbledon – Μία μακρόχρονη σχέση-2

Στη φετινή διοργάνωση έλαβαν μέρος πολλοί φίλοι και πρεσβευτές της Rolex, οι οποίοι θριάμβευσαν στο παρελθόν στο βρετανικό τουρνουά, όπως η περσινή πρωταθλήτρια του μονού γυναικών Angelique Kerber από τη Γερμανία, η νικήτρια του 2017 Garbiñe Muguruza από την Ισπανία, η Αμερικανίδα Sloane Stephens, νικήτρια του US Open το 2017, η Caroline Wozniacki από τη Δανία που κέρδισε τον πρώτο μεγάλο της τίτλο το 2018 στο Αυστραλιανό Open και ο Αυστριακός Dominic Thiem που έφτασε στον τελικό του Roland Garros το 2018 και το 2019.

Η ROLEX στο Wimbledon – Μία μακρόχρονη σχέση-3

Φυσικά, κορυφαίος όλων είναι αναμφισβήτητα ο Roger Federer, ο οποίος μετά από 21 χρονιές, θεωρεί πλέον το Wimbledon δεύτερο σπίτι του. Το μεγαλείο του Ελβετού αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους και θέτει νέα πρότυπα για την επόμενη γενιά αθλητών, μέσα και έξω από τα γήπεδα. Το στιλ και το αθλητικό ήθος του Federer τον έχουν αναδείξει στον καλύτερο παίκτη της γενιάς του. Αυτή είναι μια ιστορία διαρκούς αναζήτησης της τελειότητας, η ιστορία της Rolex.

Περισσότερες πληροφορίες για την Rolex εδώ.

Rolex Hellas (τηλ.: 210-3621138, 210-3235909)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή